Aziatische pompoensoep
Gemakkelijk
10 Min
65 Min
4 Personen
- pompoen
- boemboe groene curry
- kokosmelk
- water
- bouillonblok tuinkruiden
- witte uien
- knoflook
- bieslook
- bosuien
- gebakken uitjes
- zonnebloemolie
- peper en zout
Ingrediënten
4 Personen
- pompoen
- boemboe groene curry
- kokosmelk
- water
- bouillonblok tuinkruiden
- witte uien
- knoflook
- bieslook
- bosuien
- gebakken uitjes
- zonnebloemolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen, snijd het in kwarten en verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in grove stukken en verdeel het over een met bakpapier beklede ovenplaat.
Stap 2
Pel de uien en tenen knoflook, snijd ze in grove stukken en leg ze tussen de pompoenstukken. Besprenkel met zonnebloemolie en bestrooi met peper en zout. Schuif de ovenplaat 30 - 45 min in de oven, totdat de groenten volledig gaar en zacht zijn.
Stap 3
Verhit een grote soeppan met een scheutje olie en bak hierin de boemboe ca. 2 min. Voeg de kokosmelk, water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.
Stap 4
Voeg de pompoen, ui en knoflook toe en laat het 15 min zachtjes doorkoken.
Stap 5
Pureer de soep met een staafmixer, voeg naar smaak peper en zout toe. Is de soep te dik, voeg dan wat water toe. Garneer met fijngesneden bieslook, bosui en gebakken uitjes.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn