Zomers toetje van de barbecue
Gemakkelijk
20 Min
4 Min
3 Personen
- pistachenoten pecannoten of walnoten
- cacao nibs
- agavesiroop
- citroen
- Griekse yoghurt
- slagroom
- kristalsuiker
- perziken
- nectarines
- pruimen
- zonnebloemolie
- poedersuiker
Ingrediënten
3 Personen
- pistachenoten pecannoten of walnoten
- cacao nibs
- agavesiroop
- citroen
- Griekse yoghurt
- slagroom
- kristalsuiker
- perziken
- nectarines
- pruimen
- zonnebloemolie
- poedersuiker
Bereidingswijze
Stap 1
Pers de citroen uit en breng het samen met 150 ml water en de suiker op laag vuur aan de kook. Als de suiker is opgelost, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen in de koelkast.
Stap 2
Klop de slagroom half stijf en meng deze door de Griekse yoghurt. Voeg dan het suikermengsel toe. Mix alles door elkaar en zet het in de vriezer. Roer er gedurende 4 uur elk half uur doorheen met een garde.
Stap 1
Halveer het steenfruit. Verwijder de pit en smeer de snijkant in met zonnebloemolie. Leg ze met de snijkant op de barbecue en laat ze in ongeveer 5 min heet en zacht worden. Keer ze regelmatig en strooi er een beetje poedersuiker over net voordat je ze van de barbecue afhaalt.
Stap 2
Serveer het steenfruit met bolletjes ijs en grof gehakte noten. Besprenkel het met een beetje agavesiroop en strooi er wat cacao nibs over.
Tip
Varieer eens met andere steenvruchten, bijvoorbeeld met abrikozen, kersen of mango.