Stoofpot kabeljauw in tomatensaus
Gemakkelijk
20 Min
35 Min
3 Personen
- Vervang de paksoi eens door sugarsnaps
- kabeljauwfilets
- rode peper
- knoflook
- courgette
- rijpe tomaten
- rode paprika
- blik tomatenblokjes
- rode ui
- paprikapoeder
- oregano
- tijm
- chilipoeder
- flinke scheut kookroom
- paar stengels paksoi
- limoensap
- olijfolie
- peper en zout
Ingrediënten
3 Personen
- Vervang de paksoi eens door sugarsnaps
- kabeljauwfilets
- rode peper
- knoflook
- courgette
- rijpe tomaten
- rode paprika
- blik tomatenblokjes
- rode ui
- paprikapoeder
- oregano
- tijm
- chilipoeder
- flinke scheut kookroom
- paar stengels paksoi
- limoensap
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de koekenpan met olijfolie en bak de kabeljauwfilets met een beetje limoensap in ongeveer 3 minuten goudbruin, maar nog niet gaar. Haal de vis uit de pan en zet het even weg.
Stap 2
Snijd de rode ui en alle groenten in stukken. Bak eerst de ui en rode peper met een geperst teentje knoflook in de stoofpan. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak het 5 minuten. Voeg vervolgens alle andere groenten en kruiden toe en bak dit ook nog even mee. Als laatste mogen de tomatenblokjes en de kookroom erbij. Laat alles 20 minuten sudderen.
Stap 3
Leg dan de stukken vis in de stoofpot en laat het nog 10 minuutjes sudderen totdat de vis gaar is.
Serveertip
Lekker met pasta of rijst.