Speklapje met crispy zuurkool en aardappelpuree
Gemakkelijk
20 Min
4 Personen
- speklappen
- barbecuesaus
- kant-en-klare aardappelpuree
- volle melk
- zuurkool
- olie om in te frituren
- peper & zout
Ingrediënten
4 Personen
- speklappen
- barbecuesaus
- kant-en-klare aardappelpuree
- volle melk
- zuurkool
- olie om in te frituren
- peper & zout
Bereidingswijze
Speklapje met crispy zuurkool en aardappelpuree
Een speklapje met barbecuesaus, aardappelpuree en krokante zuurkool: klinkt dat niet heerlijk? Door zuurkool kort te frituren, krijg je een knapperige topping die heerlijk is over de speklapjes.
Stap 1
Bak de speklapjes in 8 à 10 minuten bruin en gaar in een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur. Lak ze ongeveer een minuut voor het einde van de baktijd met een beetje van de barbecuesaus.
Stap 2
Dep de helft van de zuurkool droog met een beetje keukenpapier en doe de andere helft in een pannetje met drie eetlepels water. Breng de pan aan de kook en laat de zuurkool in 10 tot 20 minuten gaarkoken. Als je zachte zuurkool (qua textuur en smaak) lekkerder vindt, laat je het zo lang mogelijk koken. Hou je wel van een bite, houd dan 10 minuten aan.
Stap 3
Verhit de frituurolie op 175 graden (in een frituurpan of giet een laagje olie van ongeveer een centimeter in een steelpannetje). Bak de zuurkool goudbruin en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Stap 4
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gekookte zuurkool erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Schep de puree op de borden en leg op elk bord een speklapje. Verdeel de krokante zuurkool over de speklapjes en serveer.