Shakshuka met een spaanse twist
Gemiddeld
30 Min
4 Personen
- chorizo (dunne plakjes)
- rode ui in halve ringen
- knoflook fijngehakt
- komijn
- paprikapoeder
- paprikas (in 3 kleuren) in reepjes
- rode peper in ringetjes gesneden
- gepelde tomaten uit blik
- eieren
- Spaanse olijven
- peterselie fijngehakt
Ingrediënten
4 Personen
- chorizo (dunne plakjes)
- rode ui in halve ringen
- knoflook fijngehakt
- komijn
- paprikapoeder
- paprikas (in 3 kleuren) in reepjes
- rode peper in ringetjes gesneden
- gepelde tomaten uit blik
- eieren
- Spaanse olijven
- peterselie fijngehakt
Bereidingswijze
Shakshuka met een Spaanse twist
In deze shakshuka gebruiken we gekleurde paprika’s, chorizo, Spaanse peper en olijven voor een vleugje Spanje. Daarmee lijkt het ook wel een beetje op Huevos a la Flamenco: een Spaans gerecht van eieren in tomatensaus (vaak nog met bonen). Reken voor dit gerecht ongeveer twee eieren per persoon en serveer met stokbrood.
Stap 1
Snijd de plakjes chorizo in repen. Bak ze in een klein beetje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur tot wat van het vet (en dus de smaak) loskomt. Voeg de ui en knoflook toe en laat een minuut of twee mee bakken.
Stap 2
Voeg de paprika’s toe, even als de chilipeper, het paprikapoeder en komijnzaad. Zet het vuur iets hoger en laat bakken tot de paprika’s verkleuren. Merk je dat het te hard gaat, voeg dan eventueel een klein scheutje water toe.
Stap 3
Voeg de tomaten uit blik toe en laat 15 minuten koken tot een wat dikkere saus. Proef of de saus naar je zin is en voeg eventueel nog een schepje suiker en zout & peper toe.
Stap 4
Maak met een lepel ‘kuiltjes’ in de tomatensaus voor de eieren. Breek boven elk kuiltje voorzichtig een ei. Leg een deksel op de pan en laat nog 10 tot 12 minuten garen op medium vuur, tot de eieren gestold zijn.
Stap 5
Bestrooi met de olijven en de fijngehakte peterselie. Dien op met stokbrood.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 2,- per persoon.