Romige slasoep met garnalen en basilicum
Gemiddeld
5 Min
40 Min
4 Personen
- olijfolie
- uien
- bleekselderij
- kippenbouillon
- slagroom
- trio sla
- rucola
- basilicum (bij een grote pot een 12 potje gebruiken)
- Hollandse garnalen
- zout en peper
- staafmixer
Ingrediënten
4 Personen
- olijfolie
- uien
- bleekselderij
- kippenbouillon
- slagroom
- trio sla
- rucola
- basilicum (bij een grote pot een 12 potje gebruiken)
- Hollandse garnalen
- zout en peper
- staafmixer
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie, fruit de ui en bleekselderij 10 min zonder te kleuren. Voeg 1 liter water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 min zachtjes koken.
Stap 2
Voeg de room toe en breng aan de kook. Was en snijd de sla in grove stukken. Voeg de sla toe aan de soep.
Stap 3
Pluk de blaadjes van de basilicum en voeg de helft toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Stap 4
Kook de soep 5 min en pureer deze. Snijd de resterende basilicumblaadjes in dunne reepjes.
Stap 5
Verdeel de garnalen en basilicum over 4 diepe borden. Schep de soep erop.
Prijs van het product
Dit gerecht kost ongeveer €0.92 per persoon.