Marokkaans stoofpotje met scharrelkipfilet
Gemakkelijk
5 Min
70 Min
4 Personen
- kaneel
- nootmuskaatpoeder
- kerriepoeder
- gembersnippers
- kruidnagels
- kipfilet
- roomboter
- ui
- bospeen
- boerenkool fijngesneden
- tuinkruiden bouillonblokje
- tomatenblokjes
- honing
- grote zoete aardappel
- grote aardappel
- kikkererwten
- linzen
- gedroogde abrikozen
- ongezouten cashewnoten
- pijnboompitten
- couscous
- maïzena (optioneel)
Ingrediënten
4 Personen
- kaneel
- nootmuskaatpoeder
- kerriepoeder
- gembersnippers
- kruidnagels
- kipfilet
- roomboter
- ui
- bospeen
- boerenkool fijngesneden
- tuinkruiden bouillonblokje
- tomatenblokjes
- honing
- grote zoete aardappel
- grote aardappel
- kikkererwten
- linzen
- gedroogde abrikozen
- ongezouten cashewnoten
- pijnboompitten
- couscous
- maïzena (optioneel)
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat, kerriepoeder en zout in een kommetje. Snijd de ui, kipfilets, bospeen en aardappelen in kleine stukjes.
Stap 2
Zet een pannetje op het vuur met 750 ml water en 1 bouillonblokje en breng het aan de kook.
Stap 3
Smelt de boter in een grote stoofpan op matig vuur. Bak de ui en kipfilets zacht en lichtbruin, 5 minuten.
Stap 4
Roer de fijngesneden boerenkool en het specerijenmengsel erdoorheen. Bak 2 minuten tot de boerenkool begint te slinken en de specerijen beginnen te geuren.
Stap 5
Giet de tuinkruidenbouillon in de pan erbij. Voeg al roerende de tomaten (met het sap), honing, bospeen, zoete aardappel, aardappel, kikkererwten, linzen en gedroogde abrikozen toe. Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
Stap 6
Laat gedurende 30 minuten sudderen (met deksel) tot de groenten en de linzen zacht en gaar zijn. Breng alles op smaak met zwarte peper. Indien nodig of gewenst, kun je de saus dikker maken door wat maïzena toe te voegen.
Stap 7
Rooster de cashewnoten en pijnboompitten en voeg deze als laatste toe.
Stap 8
Doe de couscous in een schaal met 2 el olie en breng op smaak met zout en peper. Schenk er 300 ml kokend water op, dek de schaal af met plasticfolie en laat minstens 5 minuten staan.