Gepofte aardappel met prei en brie
Gemakkelijk
15 Min
60 Min
10 Personen
- middelgrote biologische aardappelen
- preien
- lente-uien
- bieslook
- brie
- olijfolie
- peper en zout
Ingrediënten
10 Personen
- middelgrote biologische aardappelen
- preien
- lente-uien
- bieslook
- brie
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de aardappelen en dep droog. Wrijf de aardappelen in met olijfolie, schik op de bakplaat en pof in de hete oven ongeveer 50 à 60 minuten, afhankelijk van de grootte.
Stap 2
Maak ondertussen de prei schoon en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur met een beetje olijfolie. Bak de prei glazig en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Haal de gepofte aardappelen uit de oven en maak met een mes een kleine inkeping in de aardappelen. Kruid met peper en zout en vul met de gebakken prei.
Stap 4
Snijd de brie in dunne plakjes en verdeel over de gevulde aardappelen. Schuif de gepofte aardappelen opnieuw enkele minuten in de hete oven tot de kaas gesmolten is. Snipper ondertussen de lente-ui en de bieslook fijn. Haal de aardappelen uit de oven, bestrooi met de lente-ui en bieslook en serveer meteen.