Gekleurde gevulde eieren
Gemakkelijk
30 Min
20 Personen
- eiren
- tuinerwten (diepvries)
- mayonaise
- Franse mosterd (pot 370 g)
- kerriepoeder
- tomatenpuree
- fijngesneden bieslook
- paprikapoedre
- zout en peper
- staafmixer
- spuitzak met kartelspuitmond (optioneel)
Ingrediënten
20 Personen
- eiren
- tuinerwten (diepvries)
- mayonaise
- Franse mosterd (pot 370 g)
- kerriepoeder
- tomatenpuree
- fijngesneden bieslook
- paprikapoedre
- zout en peper
- staafmixer
- spuitzak met kartelspuitmond (optioneel)
Bereidingswijze
Stap 1
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren gedurende 9 minuten hard. Kook de tuinerwten in een kleine hoeveelheid water voor 2 minuten, tot ze ontdooid en zacht zijn maar nog steeds mooi groen. Giet de eieren af en laat ze onder koud stromend water schrikken, vervolgens pel je ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en gebruik de punt van een mes om de eidooiers eruit te halen. Laat de eieren iets afkoelen.
Stap 2
Doe de eidooiers met de mayonaise en mosterd in de beker van de staafmixer en pureer het glad.
Stap 3
Schep een derde van de vulling in een ander kommetje en meng daar de kerriepoeder doorheen. Neem weer een derde in een nieuw kommetje en roer de tomatenpuree erdoor voor een mooie oranje kleur. Voeg de tuinerwten toe aan de beker van de staafmixer en pureer ze met de staafmixer tot een gladde, lichtgroene vulling. Breng de drie kleuren vulling op smaak met zout en peper en vul de holtes van de eieren (6 halve met de gele vulling, 6 halve met de oranje vulling, en de rest met de groene vulling). Dit kan ook eenvoudig worden gedaan met een spuitzak.
Stap 4
Bestrooi de gevulde eieren met bieslook en paprikapoeder.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer €0,19 per eitje.