Gebakken rozemarijn aardappeltjes
Gemakkelijk
15 Min
30 Min
4 Personen
- vastkokende aardappelen
- boter
- plantaardige olie
- rozemarijn
Ingrediënten
4 Personen
- vastkokende aardappelen
- boter
- plantaardige olie
- rozemarijn
Bereidingswijze
Stap 1
Schil en kook de aardappelen 15 minuten in water met zout naar smaak. Giet ze af en laat ze helemaal afkoelen.
Stap 2
Snijd de aardappelen in plakjes van ± 1 cm dik. Verhit de boter met de olie verdeeld over twee grote koekenpannen en bak de aardappelen op een halfhoog vuur, in ± 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Schep ze af en toe om.
Stap 3
Bak de laatste 3 minuten de rozemarijntakjes mee.
Tip
Heb je niet zo’n grote koekenpan? Houd de gebakken aardappelen dan warm in een voorverwarmde oven (100 °C).