Frittata met aardappel, spekjes en spruitjes
Gemakkelijk
25 Min
10 Min
4 Personen
- spekjes
- spruitjes fijngehakt
- eieren losgeklopt met zout en peper
- aardappelen geschild en geraspt
- witte uien in fijn gehakt
- paprikapoeder
- olijfolie
Ingrediënten
4 Personen
- spekjes
- spruitjes fijngehakt
- eieren losgeklopt met zout en peper
- aardappelen geschild en geraspt
- witte uien in fijn gehakt
- paprikapoeder
- olijfolie
Bereidingswijze
Een frittata is een ontzettend makkelijk ovengerecht. Deze versie met spekjes, spruitjes en aardappel is niet alleen simpel, maar ook nog eens verslavend lekker.
En wil je de frittata nog wat extra gezelschap geven, dan kun je er altijd nog een eenvoudige salade bij serveren. Wat een feestmaal!
Stap 1
Verwarm je oven voor tot 200 graden.
Stap 2
Verhit een ovenbestendige koekenpan op medium vuur en bak de stukjes ui tot ze glazig zijn. Voeg het paprikapoeder toe en roer goed. Bak de spekjes tot ze krokant zijn. Schep dit mengsel in een kom, maar zet je vuur niet uit.
Stap 3
Bak de spruitjes en de aardappelrasp in de lege pan en roer goed. Zet het vuur lager.
Stap 4
Voeg het ui-spekmengsel weer toe aan de pan en roer nogmaals. Schenk de geklopte eieren bij de pan en laat 4 minuten geduldig bakken op laag vuur.
Stap 5
Zet de pan daarna in de oven en bak nog 8 à 10 minuten, tot de frittata mooi en stevig is.
Dit gerecht kost ongeveer € 1,13 per persoon.