Gemakkelijk
15Min
10Min
4 Personen | |
---|---|
200 g | bloem |
100 ml | amandelmelk |
1 tl | bakpoeder |
2 | eieren |
2,5 el | suiker |
50 g | roomboter |
snufje | kaneel |
snufje | zout |
olijfolie of kokosolie | |
4 el | kwark, slagroom, ijs of roomkaas |
1/2 | kiwi |
handje | frambozen |
paar schijfjes | banaan |
paar | amandelen |
paar | walnoten |
1 el | granola |
agavesiroop | |
1/2 | appel geschild |
beetje | boter om in te bakken |
beetje | citroensap |
Extra nodig: | wafelijzer, koekenpan, garde en kom |
Meng de bloem, bakpoeder, 2 eetlepels suiker, een snufje kaneel en zout in een kom. Voeg hierna de eieren en de melk toe en mix het met een garde tot een glad en stevig beslag. Zet het deeg een uurtje in de koelkast.
Verhit het wafelijzer en vet dit in met gesmolten kokosolie. Giet beslag in het wafelijzer. Afhankelijk van je wafelijzer zijn de wafels in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Schil en snijd het fruit in partjes. Schep een flinke lepel kwark of roomkaas op de wafels en versier ze met wat fruit en noten. Wil je wat meer zoet, giet er dan een klein beetje agavesiroop over.
Voor de gekaramelliseerde appel: snijd een halve appel in kleine stukjes. Verhit een koekenpan en smelt de boter. Voeg de appelstukjes, een halve eetlepel suiker, een snufje kaneel en het citroensap toe en laat het in ongeveer 5 minuten karamelliseren.
Je kunt eindeloos variëren, gebruik in plaats van roomkaas of yoghurt eens Nutella of gesmolten chocolade. Meer zin in hartig? Gebruik crème fraîche en een plakje gerookte zalm.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres