Gemakkelijk
30Min
2 Personen | |
---|---|
100 g | pandanrijst |
200 ml | kokosmelk |
2 el | rietsuiker |
2 tl | zout |
1 | mango |
2 el | suikerpinda’s |
Mango sticky rice: wie weleens in Thailand is geweest kent het gerecht ongetwijfeld. Je eet het op elke hoek van de straat, bij restaurants en in kleine streetfoodkraampjes. Het gerecht wordt de hele dag door gegeten en kan als ontbijt, tussendoortje of dessert. En als je eenmaal een goede mango sticky rice hebt geproefd, wil je nooit meer anders.
Hoewel de rijst en mango die we in Nederland vinden anders is dan die in Thailand, kun je ook hier gewoon mango sticky rice maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het resultaat is verslavend lekker. Heb je het nog nooit geproefd? Maak dan een extra grote portie, want de kans is groot dat je de pan meteen uitlepelt.
Zorg dat de mango perfect rijp is. Dat maakt namelijk het verschil tussen een goede en slechte mango sticky rice. Kun je die niet vinden? Ga dan voor mango uit de diepvries. Die wordt rijp ingevroren en is dus altijd goed.
Kook de pandanrijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de kokosmelk samen met de rietsuiker en het zout in een steelpannetje op laag vuur. Roer goed met een garde. Voeg na een minuut de gekookte rijst toe en laat 10 minuten verwarmen op heel laag vuur. Roer af en toe met een houten lepel.
Schil intussen de mango en snijd in mooie plakjes. Hak de suikerpinda’s grof.
Heeft de rijst de kokosmelk volledig opgenomen? Schep dan in kommen en schik er de plakjes mango naast. Strooi er de suikerpinda’s over en serveer onmiddellijk.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,19 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres