Gemakkelijk
60Min
4 Personen | |
---|---|
5 | stoofappels, zoals Jonagold |
350 g | vegetarisch kruimgehakt |
Halve | zoete aardappel |
300 g | gesneden champignons |
70 g | tomatenpuree |
800 g | aardappelen |
2 | uien |
1 | venkelknol |
50 g | zachte boter |
1 el | tijm |
peper en zout | |
nootmuskaat |
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd de aardappelen met schil in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Snijd de venkel in blokjes en snipper de uien.
Verhit een eetlepel boter in een pan en bak het vegetarisch kruimgehakt. Voeg de uien en venkel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de champignons en tijm toe en verwarm nog 5 minuten.
Kruid met peper en zout. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het mengsel erin.
Giet de aardappelen af, maar vang een beetje kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Je kan zelf kiezen of je de zoete aardappel mee stampt of in stukken laat. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schil drie appels en snijd telkens in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appelkwarten in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.
Was de twee andere appels. Verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Leg de schijfjes op de puree. Zet de appelschotel in de oven en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres