Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
4 | vegan kipburgers |
4 | broodjes |
2 | kleine avocado’s |
2 à 3 | tomaten |
4 | zoete aardappels |
1 | kleine rode ui, gesnipperd |
Limoensap | |
Snufje gemalen komijn (optioneel) | |
Zonnebloemolie | |
Peper & zout |
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de zoete aardappels goed, leg ze op een bord en laat ze in 10 minuten poffen in de magnetron op het hoogste wattage. Wees voorzichtig: ze zullen erg heet zijn!
Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegan kipburgers in 5 minuten gaar en goudbruin, onder regelmatig keren.
Prak ondertussen de avocado’s fijn in een kommetje. Snijd een halve tomaat in kleine blokjes en meng ze door de geprakte avocado. Breng de guacamole op smaak met flink wat limoensap, een snufje komijn en zout en peper. Snijd de rest van de tomaat in plakken en leg ze opzij. Snipper de rode ui fijn en leg die ook opzij.
Snijd de broodjes open en beleg ze met de vegan kipburgers. Leg er wat plakjes tomaat op en schep er wat guacamole bovenop, gevolgd door rode ui. Snijd de zoete aardappels in en leg ze naast de vegan kipburgers op het bord. Schep ook daar wat guacamole bovenop, gevolgd door wat gesnipperde rode ui. Maak af met wat zout en peper en eventueel nog wat limoensap.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres