Gemakkelijk
15Min
50Min
8 Personen | |
---|---|
4 zakjes | aardappelschijfjes |
5 vellen | bladerdeeg |
400 g | geraspte kaas |
500 ml | melk |
500 ml | room |
2 teentjes | knoflook |
4 sprietjes | bieslook |
4 tl | tijm |
1/2 tl | nootmuskaat |
peper en zout |
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het deeg met bakpapier uit in een taartvorm. Druk het deeg goed aan langs de randen van de bakvorm en verwijder overhangende stukjes. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
Snijd een vel bakpapier ter grootte van de taartvorm en leg op het deeg. Bedek het papier met bakparels of bakbonen en bak het deeg 15 minuten voor.
Haal de taartvorm uit de oven, verwijder de bakbonen of bakparels en het vel bakpapier. Bedek het bladerdeeg met een laag aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en strooi een laagje geraspte kaas over de aardappelen. Herhaal tot de bakvorm vol is of de aardappelschijfjes op zijn.
Kook de melk en de room samen op met de tijm, de teentjes knoflook en de nootmuskaat. Zeef het mengsel en giet over de aardappelen totdat ze net onderstaan. Werk de schotel af met de geraspte kaas.
Zet de aardappelschotel 35 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan, zodat je een krokante kaaskorst krijgt. Snipper de bieslook fijn en werk de gratin ermee af.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres