MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Koken met een budget kan soms lastig zijn, zeker als je zoekt naar gerechten die goed vullen. De aardappel is dan je beste vriend, want piepers zijn goedkoop, verzadigend en geven ook nog eens een lekkere bite. In dit artikel lees je dan ook hoe je met aardappelen extra volume aan je favoriete gerechten geeft. Zin om meteen de keuken in te duiken? Scrol dan verder naar beneden voor de lekkerste recepten met aardappels.

Van ovenschotel tot soep: 3 x aardappel toevoegen voor extra volume

Aardappelen voor extra volume

Hoewel je zo’n beetje elk gerecht met aardappelen kunt maken, zijn er grofweg drie categorieën die soms wel wat extra vulling kunnen gebruiken in de vorm van zo'n aardappel. Dat geldt voor ovenschotels, salades en soepen. In dit artikel wordt ingegaan op die drie soorten gerechten – en hoe je ze op een smakelijke manier met een klein budget extra body geeft. Bij elk gerecht staat ook welk type aardappel je kunt gebruiken – wel zo handig.

  1. Aardappel ovenschotel

  2. Aardappelsalade

  3. Door de soep

aardappel ovenschotel

1. Aardappel ovenschotel 

Veel ovenschotels worden al standaard met aardappelen gemaakt. Is dat niet het geval, voeg ze dan gerust zelf toe. Zorg wel dat er genoeg vocht in de vorm van bijvoorbeeld bouillon, melk, room of tomaten in gaat, of gaar de aardappels van tevoren. Gebruik lichtkruimige aardappels voor een zachte bite en snijd ze in dunne plakjes of grove stukken. Ook lekker met zoete aardappelen!

2. Aardappelsalade 

De aardappelsalade staat bekend als bijgerecht tijdens het barbecueën of gourmetten. Zonde, want een aardappelsalade is eigenlijk het hele jaar door lekker. Zeker als je ’m zelf maakt. Maak een klassieke aardappelsalade met vastkokende aardappels of krieltjes en een dressing op basis van mayonaise. Of voeg simpelweg gekookte of geroosterde lichtkruimige aardappeltjes, geroosterde zoete aardappelen of krieltjes toe aan een salade naar keuze.

3. Door de soep 

Veel mensen vinden soep niet vullend genoeg als avondeten. Voeg je een handjevol aardappelblokjes toe, dan is het in één klap een volwaardige maaltijd. Voeg kruimige aardappels toe voor extra binding bij een soep op basis van bouillon. Deze vallen namelijk een beetje uit elkaar en bevatten meer zetmeel dan vastkokende piepers. Zoete aardappel is lekkerder door een iets dikkere soep, zoals tomatensoep of een currysoep. Heb je nog wat gekookte aardappels over van een dag eerder? Snijd ze in superkleine blokjes, bak ze krokant in de olie en gebruik als garnering.

Recepten met aardappelen 

Aardappelen zijn dus hartstikke veelzijdig, vullend en ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee. Is bovenstaande inspiratie niet voldoende en wil je liever een volledig recept? Kijk dan eens naar onderstaande gerechten met aardappelen. Zo vind je onder meer een zalige puree met krokante zuurkool, de populaire hasselback aardappelen en de allerlekkerste gebakken aardappeltjes met rozemarijn.

Meer zoals dit: