MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Knapperige groentefriet uit de oven: 3 tips 

Wist je dat je ook frietjes kunt maken van groente? Dat is meteen een stuk gezonder dan de friet van aardappels en je hebt een heerlijk gerecht op tafel. We leggen uit van welke groente je het beste friet kunt maken en geven tips hoe je de lekkerste en meeste knapperige groentefriet krijgt. Want dat willen we natuurlijk!

frietjes

1. Van welke groente kun je het beste groentefriet maken? 

In principe kun je iedere soort groente in kleine staafjes snijden en zeggen: het is friet. Maar om de meest knapperige frietjes te krijgen, kies je het beste voor hardere groenten. Denk aan pastinaak, wortel, knolselderij, pompoen, maar ook van courgette en aubergine kun je groentefriet maken. Het enige nadeel van hardere groente is dat het meer moeite kost om te snijden. Gebruik daarom een scherp mes, een doekje onder je snijplank (dan schuift hij niet weg) en snij de frieten in ongeveer dezelfde dikte. Dit helpt om de frietjes gelijkmatig te laten garen.

2. Drogen, besprenkelen, verdelen en husselen

De groentefriet die je hebt gesneden moet je altijd nog even wassen. Daarna is het erg belangrijk dat je ze goed droogdept. Doe dit met een droge en schone theedoek. Leg de frietjes in een kom en besprenkel met olie en andere smaakmakers, hussel goed en maak op smaak met zout en peper. Verdeel ze vervolgens goed over de bakplaat. Op het moment dat je ze goed verdeelt en ieder frietje een beetje ruimte heeft, dan worden ze overal krokant. Hussel de groentefrietjes ook tijdens het bakproces goed, dan krijgen alle kanten een lekker kleurtje.

3. Hete oven 

De zin: ‘verwarm de oven voor op 200 graden’ staat bij heel veel recepten. Met een reden. Zet de oven aan als je begint met het snijden van de groentefriet, dan is hij gloeiheet en dus precies zoals je hem wilt hebben als je de frietjes erin schuift. Gebruik altijd een ruime bakplaat mét bakpapier en zet deze in het midden van de oven. Zet de laatste 10 minuten de oven nog op grillstand, dan krijg je een nog mooier en knapperiger resultaat.

Meer zoals dit: