MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Zelf satésaus maken: 3 verschillende manieren

Ben je gek op satésaus en wil je het een keer zelf maken? In dit artikel delen we 3 verschillende manieren om zelf satésaus te maken. Van supersimpel tot nog steeds heel makkelijk. Ideaal als je een specifieke smaak hebt of het gewoonweg leuk vindt om het een keer zelf te maken.

Zelf satésaus maken  

Zelf satésaus maken is hartstikke makkelijk en kan met een mix die je alleen hoeft aan te lengen, maar ook met kant-en-klare pindakaas of zelfs zelfgemaakte pindakaas. Als je een mix gebruikt, hoef je alleen maar water te gebruiken en eventueel aan te vullen met een scheutje sojasaus, limoensap of fijngehakte rode peper. Wil je zelf satésaus maken op basis van pindakaas? Hieronder vind je 3 verschillende manieren.

  1. Pittige satésaus met rode peper

  2. Romige satésaus met kokosmelk

  3. Met zelfgemaakte pindakaas

tip

Garneer de satésaus met gefrituurde uitjes voor een extra crunch!

tip

Pittige satésaus met rode peper 

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½-1 rode peper (met pitjes voor meer pit)

  • 1 teen knoflook

  • 150 gram pindakaas met stukjes pinda

  • 1 limoen, sap en rasp

  • 1 el sojasaus

  • 1 tl rietsuiker

Bereidingswijze

Hak de peper en knoflook met een mes of in een keukenmachine fijn. Meng met de resterende ingrediënten tot een saus. Voeg water toe tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Verwarm de pittige satésaus in een klein pannetje op laag vuur. Roer continu, zodat het niet aankoekt. Proef en breng eventueel extra op smaak met sojasaus, limoensap of een beetje suiker.

Romige satésaus met kokosmelk 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gram pindakaas

  • 50 gram kokosmelk

  • 1 tl limoensap

  • 1 tl rietsuiker

  • 1/8 tl zout

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten met elkaar in een klein pannetje. Voeg eventueel een beetje extra water toe tot het de gewenste consistentie heeft. Verwarm op laag vuur en roer continu zodat de saus niet aankoekt. Proef en breng de romige satésaus eventueel extra op smaak met limoensap, suiker of zout. Is de saus niet romig genoeg? Voeg dan een extra scheutje kokosmelk toe.

sate saus

Satésaus met zelfgemaakte pindakaas 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g gepelde, ongezouten pinda’s

  • 1/8 tl zout

  • 1 el ketjap

  • 1/2 limoen, sap en rasp

  • 50 ml kokosmelk



Bereidingswijze

Rooster de pinda’s (indien ongeroosterd) in een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur tot ze beginnen te verkleuren. Doe de warme pinda’s met het zout in een keukenmachine of blender en mix net zo lang tot ze een puree en uiteindelijk pindakaas worden. Dit kan wel een kwartier duren, dus heb geduld. Schraap zo nu en dan de zijkanten van de bak schoon met een siliconen spatel.

Meng de pindakaas met de resterende ingrediënten tot een gladde saus. Voeg water toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Doe de satésaus in een klein pannetje en verwarm op laag vuur. Roer continu, zodat de bodem niet aankoekt. Proef en breng indien nodig extra op smaak met ketjap, limoensap of kokosmelk.

Meer zoals dit: