MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

12 recepten met rode wijn (van stoofpeertjes tot suddervlees!) 

Rode wijn in een gerecht zorgt voor meer diepgang en een vollere smaak. Ook kan het helpen bij het malser maken van vlees. Een makkelijke manier om gerechten nog lekkerder te maken en perfect voor koude, winterse dagen. Ideaal dus bij bijvoorbeeld stoofgerechten, maar ook bij toetjes en desserts. Benieuwd welke gerechten met rode wijn lekker zijn? Bekijk in dit artikel 12 lekkere recepten met rode wijn.

De lekkerste recepten met rode wijn

Je kunt rode wijn aan de meest uiteenlopende gerechten toevoegen, maar het moet natuurlijk wel bij de andere ingrediënten passen. Er zijn een aantal producten waarbij rode wijn perfect past, zoals rood vlees, gevogelte en wintergroenten, maar ook winterfruit zoals stoofperen. Naast dat je rode wijn in het eten gebruikt kun je rode wijn ook gebruiken in drankjes. Zo bevatten sangria en glühwein standaard rode wijn en kun je het zelfs toevoegen aan warme chocolademelk!

rode wijn recept

Hoofdgerechten met rode wijn 

Zin in een hoofdgerecht met rode wijn? Onderstaande recepten zijn dan iets voor jou. Van boerenkipfilet gemarineerd in rode wijn tot Italiaanse gehaktballen, hertenbiefstuk met rode wijn en natuurlijk Boeuf Bourguignon. Gebruik het liefst een rode wijn die lekker is en die je ook zou drinken, de smaak van de wijn proef je namelijk terug in het gerecht. Maak je tomatensaus voor pasta? Voeg dan steevast een scheutje rode wijn toe voor meer smaak.

Desserts met rode wijn

Het klinkt misschien gek, maar ook desserts kun je verrijken met rode wijn. Denk maar eens aan oma’s stoofpeertjes, die je zowel als toetje en als bijgerecht kunt serveren. Gebruik het liefst een beetje een kruidige rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon. Die geeft lekker veel smaak af. Gek op tiramisu? Maak dan de stoofpeertjes-tiramisu, maar dan met zelfgemaakte stoofpeertjes.

Drankjes met rode wijn

Tot slot de drankjes, want die mogen natuurlijk niet ontbreken. Rode wijn smaakt in principe al lekker genoeg als drankje op zich, maar ook verwerkt in bijvoorbeeld een cocktail is het heerlijk. Denk maar aan de zomerse sangria of juist winterse glühwein. Of ga voor warme chocolademelk met in plaats van een scheutje rum wat rode wijn. Pas het type wijn aan op de resterende ingrediënten, zodat de smaken in balans blijven.

Meer zoals dit: