MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

19 recepten voor een traditioneel paasmenu 

Pasen draait echt niet meer alleen om het ontbijt of de brunch. Het paasdiner wordt steeds populairder en is het ideale moment om je uit te sloven in de keuken. Zie het als een lenteversie van het kerstdiner, met de lekkerste seizoensgroenten, verse vis en lichte smaken. Zelf een paasmenu serveren? Bekijk hier 19 recepten voor een traditioneel paasmenu. Met zowel voor- en hoofdgerechten als desserts.

paasmenu

Paasmenu samenstellen 

Een traditioneel paasmenu samenstellen is met de recepten in dit artikel heel erg makkelijk. Zo vind je opties om mee te beginnen, heerlijke hoofdgerechten en zalige desserts. Alle paasrecepten zijn licht en fris van smaak, maar bovenal heel erg lekker. Ook zijn er genoeg vega(n) opties, recepten met vis en recepten met vlees. Tip: kook je niet zo vaak? Probeer het recept dan een week eerder uit. Zo weet je zeker dat het lukt.

  1. Voorgerechten
  2. Hoofdgerechten
  3. Desserts

1. Paasmenu: voorgerechten

Te beginnen met de voorgerechten voor het paasmenu. Zeg je Pasen, dan denk je misschien meteen aan witte en groene asperges. Die komen zeker voorbij, maar denk ook eens aan een avocado die je bijvoorbeeld vult met Hollandse garnalen. Of wat dacht je van vegetarische bruschetta’s met tuinerwtenspread en munt? Voor de liefhebbers van vlees en gevogelte is er de carpaccio van kip: een variatie op de Italiaanse klassieker die je heel makkelijk zelf maakt.

bladerdeegstengels

2. Paasmenu: hoofdgerechten 

Voorgerecht gekozen? Dan is het tijd voor het hoofdgerecht. Ga je voor écht traditioneel, kies dan de asperges met zalm en botersaus. Wil je liever iets anders? Dan is de tagliatelle met gepofte champignons een fijne optie. Ook lekker: kabeljauw met gepofte tomaten en kruidentopping uit de oven. Serveer het hoofdgerecht eventueel met een frisse salade of een schaaltje gegrilde groene asperges. Lekker met wat citroenrasp en een zachtgekookt eitje.

3. Paasmenu: desserts

Last but not least: het dessert. Een dessert is de perfecte afsluiter van een diner en vooral als het niet te zwaar is. Probeer zware chocoladedesserts en grote taarten te vermijden en kies liever voor luchtige toetjes met bijvoorbeeld vers fruit of bladerdeeg. Wil je indruk maken op je gasten? Maak dan de millefoglie, ofwel een Italiaanse tompouce met verse frambozen. Niet moeilijk, goed voor te bereiden en ontzettend lekker. Net zo lekker zijn de snelle mini pavlova’s met mango, passievrucht en witte chocolade – en ja, eigenlijk alle andere recepten ook.

paastaart

Meer zoals dit: