MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Hutspot: zo maak je de lekkerste hutspot variaties 

Het is één van de meest gegeten stamppotten in Nederland: de hutspot! Traditioneel met wortel, uien, aardappelpuree en jus. We eten er graag een stukje vlees bij zoals een rookworst, gehaktbal of stoofvlees en natuurlijk een gaatje voor de jus. Dat is echt dubbel genieten. Wil jij deze winter vaker hutspot eten? Ben je op zoek naar variaties op de traditionele hutspot? Lees dan zeker verder, we geven de 2 lekkerste variaties op hutspot, die helemaal niet duur hoeven te zijn.

Wat is hutspot eigenlijk? 

De hutspot is één van de stamppotten die Nederland rijk is. Hoe dat komt? Nederland is van oudsher een echt aardappelland. Op onze landbouwgrond groeien de aardappels perfect. Een ander voordeel was dat je aardappels lang kon bewaren en waren ze goedkoop en goed verkrijgbaar. We stampten de aardappels met boerenkool, andijvie, zuurkool, spinazie en met wortels en uien. Grappig detail: tegenwoordig zien we stamppot als échte winterkost, maar vroeger werd het vooral in de oogstmaanden gegeten als er hard gewerkt moest worden op het land.

hutspot

De 2 lekkerste variaties op hutspot

Zoals je al eerder kon lezen, eten we vaak onze hutspot met een stukje vlees, maar wist je dat er ook heel veel leuke vegetarische mogelijkheden zijn tegenwoordig? Of varianten met een beetje pit of een buitenlands smaakje? De hutspot is zo veelzijdig, daar kun je alle kanten mee op. We maakten twee heerlijke recepten, die je kunt klaarmaken aan de hand van een stap voor stap video. Makkelijker kan bijna niet.

Hutspot met chorizo en paprikapoeder 

In de eerste variatie op hutspot vervangen we het traditionele vlees door eentje met een klein beetje pit. We bakken plakjes chorizo krokant en mengen deze samen met een beetje paprikapoeder door de hutspot. Vergeet de jus van de chorizo niet! De twee smaken van de chorizo en het paprikapoeder pimpen de hutspot op een subtiele manier. We maken de hutspot af met een beetje mosterd en verse peterselie en je hebt een geniale variatie op hutspot die je vaker dan 1 keer gaat klaarmaken.

Hutspot met bruine bonen, zongedroogde tomaten en pijnboompitten 

Je kunt ook makkelijk vegetarische variaties maken op hutspot. Je kunt dit al doen door één van onze vleesvervangers te kiezen, het aanbod wordt steeds groter, lekkerder en beter. Denk bijvoorbeeld aan een vega schnitzel, burger of balletjes. Je kunt ook vegan gehakt of wokreepjes kort bakken en door jouw hutspot mengen.

Een andere optie is om het eens helemaal over een andere boeg te gooien. We maakten een vegetarische hutspot met bruine bonen, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. We kunnen garanderen, hij is echt makkelijk om te maken en de smaken passen goed bij elkaar. De bruine bonen stamp je grof door de hutspot en de zongedroogde tomaten en pijnboompitten zorgen voor een bite en een crunch.

Meer zoals dit: