MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Biefstuk snijden doe je zo 

Een perfect gegaard stukje biefstuk, met geroosterde aardappels en een frisse salade erbij. Simpel en ontzettend lekker. Maar het snijden, hoe zit dat ook alweer? Doe je dat tegen de draad in of juist met de draad mee? Hoe snijd je een biefstuk in perfecte reepjes? En moet je even wachten met snijden of kan het zodra het vlees uit de pan is? In dit artikel lees je precies hoe je biefstuk het beste kunt snijden. Ook delen we de lekkerste recepten met biefstuk.

Biefstuk snijden: tegen de draad in of met de draad mee 

Biefstuk snijden is appeltje eitje. Er zijn alleen twee basisprincipes die je altijd moet volgen: laat het vlees altijd even rusten en snijd het vlees altijd tegen de draad in. Door het biefstukvlees te laten rusten zorg je dat de sappen in het vlees tot rust komen. Als je het vlees direct na het bakken snijdt zouden die sappen er direct uitlopen, met een droog stuk vlees als resultaat. Laat het vlees daarom altijd, ook bij andere soorten vlees of gevogelte, minimaal een minuut of vijf rusten. Verpakt in aluminiumfolie zodat het warm blijft.

Het tweede punt om op te letten is het tegen de draad in snijden van biefstuk. Dit doe je om te voorkomen dat het vlees taai wordt. Je breekt namelijk als het ware te verbindingswegen in het vlees, waardoor het nog malser wordt. ‘De draad’ zijn de zichtbare lijnen in het vlees. Lopen die horizontaal, dus van links naar rechts? Snijd dan het vlees verticaal, van boven naar beneden. Lopen de lijnen verticaal of diagonaal, draai dan het vlees zodat ze horizontaal liggen. Van boven naar beneden snijden is namelijk verreweg het makkelijkst.

biefstuk

Lekkere recepten met biefstuk

Trek gekregen in biefstuk? Bekijk de onderstaande recepten met biefstuk. Denk aan een klassieke Black Angus biefstuk met peperroomsaus en gekaramelliseerde witlof of een Angus biefstuk met gepofte tomaat. Heb je iets te vieren of is het kerst? Ga dan voor de hertenbiefstuk in rodewijnsaus met sjalotten. Of kies simpelweg één van de andere smakelijke recepten van ALDI.

Meer zoals dit: