In de winter een barbecue organiseren? Natuurlijk wel! Alles dat op een barbecue is klaargemaakt smaakt lekker en is warm. Alle reden dus om ook in de winter de barbecue aan te steken. Je moet alleen goed rekening houden met het weer. Dat is echter niet anders in de zomer! Met de juiste tips en recepten organiseer je de leukste winterbarbecue waar je jouw gasten mee verrast bij jou in de tuin of op het terras.
Een barbecue organiseren in de winter gaat iets anders dan in de zomer. Het weer is namelijk helemaal anders en dat betekent dat je rekening moet houden met de plek van de barbecue en de gerechten die je klaarmaakt.
Een winterbarbecue vindt hopelijk plaats in een prachtig besneeuwde tuin, maar mochten de weergoden je nu iets minder goedgezind zijn, dan kun je maar beter goede maatregelen treffen. Zorg daarom eerst voor een beschutte plek, het liefst uit de wind en dichtbij de garage of de achterdeur, zodat de chef barbecue geen bevroren tenen krijgt. Pas wel op dat de wind de rook van de barbecue niet direct naar binnen blaast en dat er geen brandgevaar is voor het afdak.
Instrueer ook de gasten om zich warm aan te kleden en zorg eventueel voor fleece-dekentjes die ze om zich heen kunnen wikkelen. Als verrassing heet je iedereen welkom met een glaasje glühwein. Daar warmen de gasten zeker van op!
Naar recept: glühwein maken
De kou kan roet in het eten gooien wanneer de barbecue niet aangaat of extra tijd nodig heeft om op te warmen. Bereid je daarom goed voor en steek de barbecue op tijd aan. Zo’n 45 tot 60 minuten van tevoren is genoeg. Schraap sneeuw en ijs van de buitenkant van de barbecue af, zodat deze niet nóg kouder is en meer tijd nodig heeft om op te warmen. Zorg ook voor extra kolen en aanmaakblokjes, zodat je altijd genoeg brandstof in huis hebt om de barbecue warm te houden.
Is het donker wanneer je gaat barbecueën? Zorg dan voor een hoofdzaklamp zodat je je handen vrijhoudt!
Wanneer je in de winter gaat barbecueën, is het belangrijk jouw barbecue-recepten aan te passen aan de omstandigheden. Het duurt iets langer voordat het eten klaar is en daarom kan je maar beter op safe spelen. Ook kun je beter de gasten – letterlijk – beter niet te lang in de kou laten staan.
De winter is niet de tijd om de meest spectaculaire gerechten op de barbecue klaar te maken. Iedereen staat uiteraard buiten en daarom kun maar beter voor makkelijk te verwarmen gerechten kiezen. Barbecue-klassiekers zoals burgers en hotdogs zijn daarvoor ideaal. Of probeer eens een winters vispakketje, waarbij je de vis in kleine stukjes snijdt. Een andere favoriet zijn gegrilde groente, waarbij we in de winter graag voor seizoengroenten kiezen, zoals pastinaak en knolselderij. Snijd ze in dunne plakken en ze zijn lekker snel klaar.
Maak je graag gepofte aardappels op de barbecue? Bereid deze dan alvast voor in oven, dan hoef je ze op de barbecue alleen nog maar op te warmen.
Een sneeuwpop maken moeilijk? Niet met deze tips! Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bouw jij een mooie sneeuwpop.
Een winterbarbecue is minstens net zo leuk als een zomerbarbecue. Op zoek naar culinaire inspiratie? Bekijk dit artikel met lekkere winterse barbecue-recepten!
Er gaat niets boven een ouderwetse houtskool BBQ. Maar hoe steek je een houtskool BBQ eigenlijk aan? Dat doe je in deze 6 stappen.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres