Wel vaker vegetarisch wíllen eten, maar niet zo goed weten hoe? Met dit weekmenu vol vega recepten maak je het jezelf heel erg makkelijk. Wie vreest dat je daarmee inlevert op smaak zal snel merken dat die aanname niet klopt. De gerechten zijn stuk voor stuk hoog op smaak en ook nog eens heerlijk vullend. Wat dacht je bijvoorbeeld van gevulde pasta met saus van rode pesto en basilicum? Of makkelijke nasi met stukjes omelet? Een extra troef aan vega gerechten is bovendien dat groenten er goed in vertegenwoordigd zijn. Dat betekent: gezonde stofjes! En daar wordt niet alleen jij, maar ook je lichaam blij van.
De eerste dag is misschien wel het meest uitdagend. Je zal merken hoeveel gerechten compleet om vlees draaien. Gelukkig kan je met dit weekmenu een volledige vegetarische week inplannen. Chiapudding bevat ontzettend veel vezels, dus hiermee begin je de dag met een sterke voorsprong. Voor in de middag staat er een simpel, maar smaakvol broodje met een vegetarische schnitzel op het menu. Dit broodje zit vol met plantaardige proteïne, smaak en een frisse crunch van de verse coleslaw. Sluit de dag af met een gerecht uit Zuid-Azië. Deze curry bevat feta, maar is ook te maken met paneer voor een meer traditionele smaak. Met deze recepten begin je de week lekker én compleet vegetarisch.
Met chiazaden kun je zelf heerlijke chiapudding maken. Dat doen we hier dan ook, met kokosmelk en restjes fruit uit je fruitschaal. Van een heerlijk ontbijt gesproken!
Met vegan schnitzel en een snelle coleslaw bouw je zelf een heerlijk vegetarisch broodje. Van een lekker lunch gesproken!
Deze Indiase curry met spinazie wordt traditioneel gemaakt met paneer, wij maken hem hier met feta. Dat is minstens even lekker, let maar op!
Op het menu voor dag twee staat onder andere een tosti met warme geitenkaas en vruchten. Een normale kaastosti kent iedereen, maar deze verrukkelijke smaakexplosie van zoet en zout is de perfecte manier om je vegetarische dag te kickstarten. Voor de lunch zet je een romige soep op tafel met erwten en kokos. De kokosmelk brengt een verassend frisse smaak aan de soep en met een scheutje limoensap maak je deze soep helemaal compleet. Ben jij een rijst fan? Sluit dag twee dan af met deze mediterraans geïnspireerde gevulde aubergine. Eet smakelijk!
Een doperwtensoep met kokos en limoen is razendklaar en verrassend vol van smaak. Een kommetje groen geluk!
Begin dag drie met een bijzonder ontbijt van mango, kokos, en verse munt. Deze lassie is vergelijkbaar met een smoothie en is perfect vullend door de yoghurt en fruit. Lunchen doe je met een kleurrijke salade van zoete aardappel en kikkererwten. Een perfect moment om al je groenten en proteïne binnen te krijgen. Makkelijk, vegetarisch en hartstikke voedzaam. En ja, het is ook nog eens super lekker! Een vegetarisch menu is niet compleet zonder een beetje comfort-food, dus verwen jezelf aan het einde van de dag met een heerlijke gevulde pasta. Alle drie de gerechten zijn zeer smaakvol, maar ook een bron vol voldoende vezels, groenten en proteïnen.
Zin in Italiaans? Met deze gevulde pasta met rode pesto en basilicum worden je cravings in amper 10 minuten gestild.
De vegetarische week is alweer halverwege. Dat gaat snel! Merk je hoe makkelijk en lekker het allemaal is? Op dag vier ontbijt je dan ook met deze heerlijke en snelle aardbeien smoothie. Dit ontbijtje vol antioxidanten kan je maken met vers of bevroren fruit, dat je alleen maar hoeft te blenden met plantaardige melk. Zo ben je in de ochtend bijna geen tijd kwijt aan je ontbijt en ben je zo de deur uit. Maak voor de lunch deze rode bieten carpaccio. Dit is net zo lekker als de klassieke variant en is perfect op smaak te brengen met je favoriete kaas en noten. Serveer er eventueel een broodje bij. Sluit de dag af met een snelle nasi met groenten en stukjes omelet. Lekker en makkelijk als je toevallig overgebleven rijst in de koelkast hebt liggen.
Een beetje Indonesië naar je Nederlandse bord halen? Maak deze makkelijke nasi met groenten en stukjes omelet.
Ben jij een fan van pindakaas? Experimenteer dan met dit welbekende broodbeleg door het te verwerken in een smoothiebowl. De combinatie van pindakaas en banaan is heerlijk! Al snel staat een vegetarisch belegd broodje op je te wachten voor de lunch. Met pikante hummus, gegrilde aubergine en tomaat maak jij een overheerlijk broodje die een vers-van-de-grill smaak geeft, compleet zonder vlees! Daag jezelf uit voor het avondeten en maak een mooie vegan plaattaart van kleurrijke groenten. Super simpel en een plaatje voor het oog. Hèt perfecte gerecht om je kookkunsten tevoorschijn te halen en je gasten te verrassen.
Dit creatieve omeletje als ontbijt heeft net een andere smaak dan je gewend bent. Dat komt door de rode pesto. Maak dit af met basilicum en geroosterde volkorenbrood en geniet! Lunch met dit verrassende gerecht: caprese salade met avocado. In de avond staat er bami met paksoi en boontjes op het menu. Als je van een beetje pittig eten houdt, zal dit gerecht gegarandeerd in de smaak vallen!
Salade caprese met een twist? Dat doe je door de tomaten en de mozzarella gezelschap te geven van avocado en blokjes mango. En vergeet de basilicum niet hè?
Het is alweer dag zeven van het vegetarische weekmenu! Om dat te vieren staat er een feestelijk ontbijt op de planning: rode bietenpannenkoekjes met fruit. De rode bieten creëren een prachtige kleur, maar ook een verrukkelijke smaak. Combineer dit met fruit en honing om volledig te genieten. Heb je een restje over? Bewaar die voor later, als tussendoortje of voor het volgende ontbijtje. Breek de dag met frisse poké bowl en sluit de week af met een pasta pesto vol met groenten en smaak. Een feestelijke afsluiter van deze vegetarische week!
Wauw, wat een kleur! Deze rode bieten pannenkoekjes zijn niet alleen een streling voor het oog, ze zijn ook nog ‘ns verslavend lekker.
Met avocado, radijs, komkommer en watermeloen bouw je de perfecte vega poké bowl. Heerlijk met spicy mayo en crumble van nootjes.
Wat eten we vandaag? Dit is één van de meest gestelde vragen en met een weekmenu kun je daar elke dag van de week meteen antwoord op geven. Kies uit de verschillende weekmenu’s op de website of stel er zelf een samen. Een weekmenu is erg handig, omdat je vooruit kunt plannen en in een keer boodschappen kunt doen voor de hele week. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook geld.
Met dit vegetarische weekmenu implementeer je op een creatieve en simpele manier meer groenten in de gerechten. Het bevat maar liefst 21 recepten, verdeeld over 7 dagen en is inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Alle gerechten zijn compleet vegetarisch of vegan en zitten bomvol smaak waardoor je écht kan proeven hoe lekker gerechten kunnen zijn zonder vlees!
Koken zonder voedselverspilling? Van deze recepten maak je meerdere verschillende gerechten. Sneller, makkelijker én goedkoper!
Rijpe bananen in huis? Bekijk in dit artikel de lekkerste recepten voor rijpe bananen + hoe je bananen snel kunt laten rijpen.
Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres