Voor het bereiden van de allerlekkerste asperges, heb je goede kwaliteit asperges nodig. Het aspergeseizoen loopt van april tot juni. Bij ALDI haal je in deze periode de beste kwaliteit witte asperges voor een lage prijs. Koop ze vers en laat ze vervolgens niet te lang liggen in de koelkast. Vers zijn ze het allerlekkerst. Inspiratie en tips voor de lekkerste recepten met asperges vind je hier.
Asperges zijn in principe groente en kunnen licht verteerbaar zijn. Voor hoeveel asperges reken je dan per persoon? Voor een hoofdgerecht mag je zeker uitgaan van 250-300 gram asperges per persoon, dat zijn zo’n 7 asperges. Serveer je asperges als voorgerecht, reken dan 4 asperges per persoon.
Asperges koken is niet lastig, maar omdat je het minder vaak doet is het handig om te weten hoe het ook alweer zat. Hoe lang moet je ze eigenlijk koken? De kooktijd van asperges is 5-8 minuten. Hoe je dit het beste doet, zie je in deze video:
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
De asperge is veelzijdig. Lekker om te eten met een sausje, met zalm, aardappeltjes, in de pasta of als salade.
Botersaus hoort bij asperges zoals ham hoort bij meloen. Sommige combinaties zijn zo bijzonder lekker, niks aan veranderen dus! Botersaus is makkelijk te maken, maar misschien heb je nog een handvat nodig voor die speciale touch, zodat hij nog lekkerder is.
Een lekkere combinatie is witte asperges met zalm. Je ziet hem dan ook veelvuldig terugkomen in asperge recepten. We verzamelden de lekkerste varianten voor jou en maakten er een makkelijke versie van.
Asperges zijn er altijd in het voorjaar en daarom passen ze goed in een frisse lente-pasta. De witte asperges worden onderdeel van het gerecht, samen met doperwtjes en prei. Makkelijk om klaar te maken en een genot om op te eten.
In een salade is een asperge ook een graag geziene gast. Je kunt hem gekookt erin doen, maar geroosterd of gegrild is een asperge ook heel erg lekker. De combinatie met rucola en rauwe ham is heerlijk zomers.
We willen de kleine broer of zuster van de witte asperge ook zeker niet vergeten in dit artikel: de groene asperge. Deze groene asperge staat vaak in de schaduw van de witte asperge, maar dat is nergens voor nodig. De groene asperge is ook erg smaakvol, hoef je niet te schillen en is perfect voor in de grillpan of op de barbecue. We maakten twee leuke recepten met groene asperges.
Ga je vegan dineren met Pasen? Dat is makkelijker dan je denkt. Lees snel verder voor tips voor een vegan paasdiner.
Zelf hamburgers maken? Bij ALDI hebben we tal van variaties om een broodje hamburger te maken. Of je nu liefhebber bent van vis, vlees of vegan: er is voor ieder wat wils.
Hoe kook je rijst? Van ruim water tot droog koken en stomen, er zijn verschillende manieren om rijst te koken. Lees hier alles over rijst koken.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres