Of je deze zomer nou in het buitenland bent of niet, met lekker eten kun je sowieso een buitenlandse sfeer creëren. Spaanse tapas bijvoorbeeld – die vallen ook bij bijna iedereen in de smaak. Wil je het een keer groots aanpakken? Dan kun je een zomerse tapas tafel maken. Lees hieronder hoe je dit kunt doen.
Op een zomerse tapas tafel mogen natuurlijk geen tapas ontbreken. Deze kleine Spaanse hapjes heb je in zowel warme als koude varianten. Hieronder vind je drie makkelijke en heerlijke zomer tapas om zelf te maken.
Pincho’s zijn Spaanse hapjes op een broodje. Je kunt het zo gek maken als je wil. Doe op een stukje stokbrood allereerst wat tomatenpuree, doe daarop een stukje jamón ibérico of een stukje jamón serrano. Maak het af met een plakje kaas of wat pesto. Liever een vegetarische variant? Smeer dan op een stukje stokbrood een dun laagje groene olijven tapenade. Doe er daarna een stukje gegrilde paprika en wat mini mozzarella bolletjes op. En daarna? Smullen maar.
Een lekkere tapa is de ‘berenjena frita con miel’, ook wel een gefrituurde aubergine met honing. Het enige wat je voor dit lekkere hapje nodig hebt, is 1 aubergine, een schaaltje met wat bloem, een snufje zout, 1 fles zonnebloemolie en 2 eetlepels honing. Snij de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrooi ze daarna met wat zout. Laat ze zo een kwartiertje liggen. Haal ze daarna door de bloem. Daarna is het tijd om ze te frituren! Maak de zonnebloemolie warm en frituur de schijfjes aubergine tot ze mooi goudbruin zijn. Leg ze daarna op een bord en verdeel de honing eroverheen. Dat wordt genieten!
Dol op knoflook en op garnalen? Dan mag deze tapa zeker niet ontbreken op je tapas tafel. Haal hiervoor genoeg garnalen, knoflook, olijfolie, een rood pepertje en wat stokbrood in huis. Snij de knoflook en de rode peper in kleine stukjes. Doe dit samen in een kom met de garnalen en een flinke scheut olijfolie. Doe daar ook wat peper, zout en cayennepeper bij. Bak de garnalen vervolgens in een pan, tot ze mooi roze van kleur zijn. Ben je klaar? Dan kun je de garnalen in een schaaltje doen. Serveer de garnalen met wat stokbrood. Dit stokbrood kun je namelijk heerlijk in de knoflookolie dippen.
Naast Spaanse tapas, is een Spaans drankje zoals sangria ook verrukkelijk. Gebruik hiervoor een Spaanse wijn, bijvoorbeeld de Esteban Bio Tempranillo Syrah. Gebruik voor een grote karaf 750 ml wijn en 250 ml bitter lemon. Snij daarna 1 sinaasappel, 1/4 meloen, 10 aardbeien en 1 appel in kleine stukjes en doe dit in de karaf erbij. Vul de karaf verder met ijsblokjes en meng alles met een lange lepel of spatel. Daarna is de sangria klaar en kun je dit Spaanse drankje in de glazen schenken.
Lees ook: Shakshuka met een Spaanse twist
Nu je drie tapas en een lekkere sangria hebt gemaakt, is het de hoogste tijd om de tapas tafel te dekken. Leg hiervoor een vrolijk tafelkleed in zomerse kleuren, zoals geel, rood en/of oranje op tafel. Zet daarna de tapas, het brood, wat olijven, de sangria, glazen, bestek, borden en servetten neer. Het enige wat je daarna nodig hebt zijn je familieleden en vrienden, met hen kan het tapas feest namelijk pas echt beginnen!
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Een Spaanse tortilla is een aardappelomelet die nog een klein beetje lopend mag zijn. Dat maakt deze klassieke tapa namelijk nóg lekkerder.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres