Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
olijfolie | |
300 g | aardappelen |
1 | witte ui, fijngesnipperd |
8 | eieren |
zout & peper | |
bosje | bieslook, fijngesnipperd |
Een Spaanse tortilla is een aardappelomelet die nog een klein beetje lopend mag zijn. Dat maakt deze klassieke tapa namelijk nóg lekkerder.
Schil de aardappelen, snijd ze in hapklare blokjes en snijd die blokjes in dunne schijfjes van ongeveer 3 mm.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag op laag tot medium vuur. Doe de fijn gesnipperde ui en de schijfjes aardappel in de pan en laat 10 minuten zachtjes karamelliseren.
Doe ondertussen de eieren in een mengkom en klop met een garde los. Laat het aardappel-uimengsel een beetje afkoelen en voeg die toe aan de mengkom. Roer goed.
Verhit opnieuw een beetje olijfolie in de pan en stort de inhoud van de mengkom daarin uit. Blijf een laag vuur aanhouden en laat de Spaanse tortilla zo geduldig bakken, tot enkel de bovenkant nog een heel klein beetje loopt.
Laat de tortilla uit de pan schuiven, snijd in punten en maak af met een beetje fijn gesnipperde bieslook.
Dit gerecht kost ongeveer € 0,15 per persoon
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres