MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Een plukbrood maken: zo doe je dat!

Lekker, makkelijk en snel voor bij de borrel: plukbrood! Heb je een brood over? Of heb je nog kaasjes in de koelkast liggen die op moeten? Geef ze in een handomdraai een tweede leven door het op te maken in een plukbrood. Plukbrood is een feestelijk brood dat zijn naam heeft te danken aan het feit dat je er stukjes brood vanaf kunt 'plukken'. Het ziet er niet alleen leuk uit, je kunt er ook eindeloos mee variëren. Wat dacht je van een plukbrood met oude kaas en ui? Of met rode ui, mozzarella en kruidenboter? In dit artikel laten we stap voor stap zien hoe je dit zelf maakt.

Plukbrood maken: een stappenplan

Plukbrood is het lekkerst als het nog warm is, met een knapperig korstje en lekker veel kaas. Neem een heel, ongesneden brood (mag ook oud zijn!) of je overgebleven kerststol en snijd het brood in aan de bovenkant. Zorg ervoor dat je het brood niet helemaal doorsnijdt tot de bodem. De inkepingen vul je namelijk op met de kaas, saus of boter die je over hebt van je feestmaal. Even in de oven en je gasten trekken allemaal een stukje overheerlijk plukbrood van de plank. Garneer het brood met wat peterselie en het ziet er super smaakvol uit. Wij leggen stap voor stap (inclusief video!) uit hoe je dat precies doet.

Benodigdheden

Voor een plukbrood heb je helemaal niet veel nodig. Misschien heb je zelfs wel alle ingredienten in huis! Dit heb je nodig:

  • Rustiek brood (of oud brood)
  • Oude kaas
  • Kruidenboter
  • Een lente ui
  • Een rode ui
  • Mozzarella
  • Zout
  • Olijfolie

Plukbrood maken in 8 makkelijke stappen

Stap 1: Leg de kruidenboter buiten de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Snijd het brood met een broodmes kruislings in.

Stap 3: Smeer de kruidenboter in de ingesneden inkepingen in het brood.

Stap 4: Snijd de mozzarella en ui in kleine stukjes.

Stap 5: Druk de ui en de mozzarella in het brood. 

Stap 6: Besprenkel het plukbrood met olijfolie, oude kaas en zout.

Stap 7: Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het brood in 15 minuten tot alle kaas is gesmolten.

Stap 8: Garneer het plukbrood met lente-ui en serveer op een grote plank. Eet smakelijk!

plukbrood

Meer zoals dit: