We herkennen het waarschijnlijk allemaal op 1 januari. Hoe lekker die oliebollen ook waren de avond ervoor, wanneer de oliebollen niet meer vers zijn, zijn ze toch minder lekker. Weggooien is daarentegen ook weer zonde. Wat doe je als je na Oud & Nieuw nog een flinke zak oliebollen hebt liggen? Met deze simpele en lekkere recepten heb je een heerlijke snack voor de dagen na de jaarwisseling. En het scheelt nog in de kosten ook.
Broodpudding is een oud-Hollands recept dat zich perfect leent voor oud brood. En dus ook voor oude oliebollen! Hierbij geldt: hoe ouder de oliebollen, hoe beter. Want dat betekent dat ze de melk goed opnemen en weer heerlijk zacht worden. Dit recept is bovendien lekker goedkoop, want de meeste ingrediënten heb je vast al in huis.
Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is en haal van het vuur. Snijd de oliebollen in stukjes. Voeg de suiker, vanille, kaneel en oliebollen toe aan de verwarmde melk. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten staan zodat alles goed intrekt. Doe alles in een grote kom en voeg de eieren toe. Roer goed door tot een dikke brij. Vet een ovenschaal in met boter en giet het mengsel erin. Plaats 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Smullen maar!
Gedurende het jaar is een klassieke krentenbol met kaas de lievelingssnack van veel mensen. Waarom zou je dan ook niet een plakje kaas op een (oude) oliebol met rozijnen doen? Sterker nog, je kunt van oude oliebollen een heleboel simpele sandwiches maken. Om de krentenbol weer lekker te maken, besprekel je ze met een beetje water en doe je deze kort in de oven zodat de oliebol weer vers wordt. Een andere mogelijkheid is om er een tosti van te maken of om twee halve oliebollen vóór het beleggen te toasten. Beleg de olie- of krentenbollen vervolgens met jouw favoriete ingrediënten.
Een dessert dat elk diner feestelijk zal doen eindigen: oliebollentiramisu! Hierbij gebruik je de oliebollen in plaats van de traditionele lange vingers. Omdat de oliebollen de crème goed opnemen, wordt het een lekker compact dessert waar iedereen van zal smullen.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng de mascarpone met de melk. Meng vervolgens de slagroom met de mascarpone. Leg plakjes oliebol op de bodem van een schaal en besprenkel deze met koffie. Smeer daarbovenop een laag van het mascarpone-slagroommengsel. Maak dan eventueel nog een laag oliebollen met koffie en sluit af met een nieuwe laag mascarpone. Plaats de tiramisu een paar uur in de koelkast om op te stijven en wacht tot het tijd is voor het dessert!
Heb je een wafel- of tosti-ijzer? Een oude oliebol is perfect om een heerlijke knapperige wafel van te maken. Lekker met bijvoorbeeld vers fruit, griekse yoghurt en honing. Een origineel en goedkoop na-de-feestdagen ontbijtje.
Een dessertbuffet is een toffe manier om het kerstdiner af te sluiten. Wij delen 7 tips hoe je een grand dessert neerzet met kerst voor een klein prijsje.
Kerstversiering is leuk, maar laten we eerlijk zijn… het uit de knoop halen van de kerstversiering is minder. Met deze 4 tips wordt het uitpakken van de lichtjes, ballen en slingers volgend jaar een eitje.
Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres