De heerlijke oud-Hollandse stamppot, we zijn er dol op! Om te blijven variëren zijn we altijd op zoek naar originele recepten. Daarom delen we zes keer oud-Hollandse stamppot recepten, maar dan net even anders! Dus niet de traditionele boerenkoolstamppot, andijviestamppot of spruitjesstamppot. Nee, wij blazen de oud-Hollandse gerechten nieuw leven in én verrassen met originele recepten.
Voeg smaak toe aan de originele boerenkoolstamppot door een boemboe voor rode curry, verse koriander en ongezouten cashewnoten op je boodschappenlijstje te zetten. Hoe zet je deze variant van de oud-Hollandse boerenkoolstamppot in een half uurtje op tafel? Je vindt het recept hieronder.
Steeds vaker zien we de lekkerste stamppot gerechten met zoete aardappel. Als je het ons vraagt is dit toch wel de hippe variant op het traditionele oud-Hollandse gerecht. Ga voor zoete aardappel en ruil die rookworst in voor een kipspiesje. De kipfiletblokjes en kerstomaatjes aan een spies geven deze stamppot haast een Oosters karakter én het zorgt voor een lekkere bite! Zo heb je toch in een handomdraai een heerlijke stamppot op tafel staan.
Waar de traditionele boerenkoolstamppot, andijviestamppot of spruitjesstamppot vaak met een rookworst geserveerd wordt, kun je het gerecht vegetarisch goed en smaakvol maken met bijvoorbeeld geitenkaas. Een heerlijke combi is de zoete aardappel stamppot met rucola en geitenkaas. Voor meer groente kun je eventueel ook spinazie eraan toevoegen.
In de winter neigen de meeste mensen toch naar een voedende, warme en comfortabele maaltijd. Stamppot is dan een echte winnaar. Om het nou nog even wat specialer te maken, hebben we ook een lekker winters recept voor jou in petto: de hertenbiefstuk met gebakken ui en zoete aardappelstamppot. Smullen maar!
Kun je alleen in de winter stamppot eten? Nee hoor, de stamppot kan het hele jaar door. Zo ook in het voorjaar. Verruil de boerenkool of andijvie voor rucola en voeg paprika en geroosterde rookworst met kaas aan je kruimige aardappelen toe. Een lekkere variatie voor in het voorjaar.
De traditionele andijviestamppot, net even anders? We hebben een heerlijk recept als variant op het oud-Hollandse gerecht: een rauwe andijviestamppot met tomaatjes, creme fraiche en kaas. Zo wordt de stamppot net iets smeuïger en heb je net even dat extra beetje smaak. Heerlijk gerecht voor doordeweeks, waar ook kinderen van zullen smullen.
In Nederland zijn we gek op hutspot! In dit artikel vind je leuke weetjes over hutspot en 2 heerlijke variaties. Met stap voor stap video.
Zelf erwtensoep maken is een heerlijk winters werkje. Wil je zelf snert maken? Lees in dit artikel hoe je dat doet, inclusief tips voor vegetarische erwtensoep.
Houd jij ook zo van de Hollandse keuken? Een uitgebreid overzicht mét recepten van toffe en bijzondere Hollandse gerechten.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres