Dat de Hollandse keuken zó lekker en vertrouwd is, dat weten we allemaal. Makkelijk te bereiden, voedzaam en ouderwets lekker. Ook de Hollandse keuken ondergaat een flinke modernisering door verschillende buitenlandse invloeden, maar blijft toch ook lekker de échte - soms een beetje moderne – Hollandse pot eten. Verschrikkelijk lekker én voor een lage prijs. Daar houden we van.
Soms wordt de Hollandse keuken een beetje vergeten met alle keuzes aan buitenlandse gerechten, maar waarom is ons een groot raadsel. Want het eten van onze eigen bodem is gewoonweg lekker. Eeuwenlang aten de Nederlanders een warme voedzame maaltijd in de middag, waarna ‘s avonds voor bedtijd dan nog een bord pap gegeten werd (“als de papklok luidde”).
Dat we graag eten wat het land of de zee ons opbrengt en dat de Nederlandse keuken met name is geïnspireerd door het landbouwverleden van Nederland, is te zien in onze eetcultuur. Hollanders zijn echte aardappeleters. Kijk maar naar onze stamppotten en het welbekende AVG’tje (aardappelen, vlees, groente). Daarnaast zijn echt Nederlandse gerechten ook bijvoorbeeld stoofpot, gourmet, snert, hutspot, mosselen, (rogge)brood en een garnalencocktail.
We zijn gek op onze piepers in alle vormen en maten. Dat zie je in de winkel ook direct terug in de prijs. Van de beste kruimige aardappels tot vastkokers, van friet tot gratin tot verschillende soorten krieltjes. We hebben een gigantische hoeveelheid recepten van de typisch Hollandse keuken onderverdeeld in stamppotten en extreem lekkere agv’tjes. Lees en geniet!
Mosselen zijn typisch Hollands en komen zo uit onze eigen Noordzee. Dichterbij is bijna niet mogelijk. De mosselen zijn heerlijk met wat groente, bier of wijn in de pan. Even stomen, schudden en klaar om uit hun schelp gegeten te worden. Onze grote favoriet.
Naar recepten:
Stoven doen we in Nederland graag. Van oudsher komen stoofpotjes uit de arme lagen van de bevolking. Restjes groente werden vermengd met een klein stukje vlees voor de smaak en dik gemaakt met ontbijtkoek. Gelukkig leven we nu in betere tijden, maar kunnen we nog steeds volop genieten van een stoofpotje voor een lage prijs. Ook voor de kleine portemonnee.
In Nederland gourmetten we graag, vooral bij feestelijke gelegenheden zoals Sinterklaas of Kerstmis. Kleine pannetjes vol met stukjes vlees, vis, groente, pannenkoeken en omelet. We worden daar ook steeds creatiever mee. Kijk maar eens naar de pagina vol met leuke ideeën voor gourmet. Dan zorgen wij ondertussen dat de ingrediënten voor een lage prijs en goede kwaliteit in de winkel komen te liggen.
Maak een oud-Hollandse stamppot! We zetten 6 varianten op een rij die net even anders zijn. Dat is nog eens wat anders dan de boerenkool- of andijviestamppot.
De Indiase keuken is zó veelzijdig, daar kun je iedere dag van eten. We zetten de lekkerste recepten op een rijtje. Dat is makkelijk kiezen!
Zelf appeltaart bakken is een echte Nederlandse traditie. In een paar simpele stappen kun jij thuis ook makkelijk aan de bak!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres