Wil jij een keertje zelf een Indische rijsttafel maken? Doen! Een Indische rijsttafel is een tafel vol met allerlei grote en kleine Indische gerechtjes zodat je overal van kunt proeven en eten. De basis is vaak een vlees- of visgerecht, maar er zijn ook voldoende vegetarische alternatieven. Je kunt daarnaast ook kiezen uit allerlei verschillende soorten groente aangevuld met rijst. Ook kroepoek, zuur en gebakken uitjes mogen niet ontbreken. Je stelt op deze manier zelf heel makkelijk de ultieme Indische rijsttafel samen, zo simpel of uitgebreid je het zelf wilt.
De basis van een Indische rijsttafel is, zoals de naam al zegt: rijst. Witte rijst hoort thuis op een Indische rijsttafel, en bovendien smaakt het heerlijk bij alle andere gerechten. Daarmee leg je een stevige en perfecte basis voor jouw rijsttafel. Geen zin in witte rijst? Of wil je meer variatie? Dan kun je er ook voor kiezen bami, mie of mihoen – we hebben echt een fantastische kant en klare mihoen in de winkel liggen- en deze bij jouw rijsttafel te serveren.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Rijst: check. Nu is het tijd de belangrijkste gerechten te kiezen. Je mag hierbij lekker combineren en zowel vlees én vis serveren. Vegetariërs aan tafel? Geen paniek, met onze vega wokreepjes maak je de lekkerste rijsttafel ook vegetarisch. Laat de rijst of noodles weg in de recepten, want deze serveer je al apart. In Indonesië kennen ze wel 100 soorten saté, dus deze mag bij de Indische rijsttafel niet ontbreken. Je kunt bij ons kiezen tussen varkenshaas of kipsaté, maar zelf een vegetarische optie maken is natuurlijk ook mogelijk. Andere lekkere opties zijn gehaktballetjes, stoofvlees, speklapjes of gebakken vis. Vergeet ook niet de roergebakken wokreepjes als optie niet. Zelfs vleeseters vinden het fantastisch!
Naar recept: gehaktballetjes in Aziatische pindasaus met rijst en spinazie
Naar recept: frietje stoof met Aziatisch stoofvlees en abdijbock (zonder friet)
Naar recept: snelle rijstbowl met speklapje
Naar recept: gemarineerde zalm met wokgroente
Naar recept: roerbak met vega wokreepjes
De rijst is klaar, maar wat serveer je daar dan bij? Lekkere groente natuurlijk! Wat dacht je van gado gado of sajoer boontjes? Dat smaakt heerlijk bij witte rijst en deze gerechten zijn dus perfect voor op jouw Indische rijsttafel.
Gado gado is één van onze favorieten en ook meteen een van de bekendste gerechten uit Indonesië. Dit gerecht bestaat uit heel veel groente, geserveerd met een heerlijke pindasaus, ei en kroepoek. Inmiddels zijn er vele varianten en wordt gado gado zelfs warm gegeten. In Indonesië kunnen ze zich dat niet voorstellen! Daar is het namelijk een verfrissende salade. Hoe jij dit gerecht gaat eten, warm of koud, mag je helemaal zelf weten, als de gado gado maar niet ontbreekt tussen de gerechten op een Indische rijsttafel.
Naar recept: gado gado
Ook sajoer boontjes zijn een essentiële toevoeging aan jouw Indische rijsttafel. Deze groente hebben een heerlijke kick en zorgen voor wat pit tijdens de maaltijd. Helemaal fijn: sajoer boontjes zelf maken wordt heel gemakkelijk met onze heerlijke boemboe kruidenpasta voor sajoer boontjes. Het recept kun je vinden op de verpakking.
In principe zijn alle gerechten die je op tafel hebt staan al behoorlijk smaakvol. We zijn natuurlijk wel Hollanders, dus sausjes mogen niet ontbreken. Makkelijke sausjes zijn sojasaus ketjap, naast de satésaus. Houd je van pittig eten? Serveer er dan ook wat sambal of chilisaus bij.
Serveer de sausjes in Aziatische bakjes of kommetjes, dat ziet er meteen een stuk leuker uit.
Satésaus is de enige saus die onmisbaar is op een Indische rijsttafel. Het is namelijk niet alleen maar lekker met saté, maar ook met gehaktballetjes, speklapjes en wokgroente. Kies voor kant-en-klare satésaus of maak hem lekker zelf met ons heerlijke recept.
Wat ook niet mag missen zijn een aantal lekkere bijgerechten voor het zuurtje en de crunch: kroepoek, zoetzure komkommer en gebakken uitjes zijn onze favorieten. We hebben in de winkel drie heerlijke varianten kroepoek: gewone kroepoek, Java kroepoek en cassave kroepoek, allemaal even lekker voor een goede prijs. Ook Atjar is lekker voor wat extra bite en ook lekker fris naast de pittige sambal. Zoetzure komkommer is een must uit de Indonesische keuken. Hoe je dit maakt? Dit kun je in het onderstaande recept lezen.
Serveer de kroepoek of cassave apart, zodat deze lekker knapperig blijft. Vergeet ook niet een extra schaaltje satésaus op tafel te zetten, zodat je de kroepoek lekker kunt dippen.
Een vleugje Vietnam, een snufje Bali, een portie Thailand: laat je bij ALDI verrassen door de lekkerste Aziatische recepten.
Bowl gerechten zijn makkelijk én lekker. Van ontbijtbowl tot smoothiebowl,en van buddha bowl tot poké bowl. Met eten uit een kommetje varieer je eindeloos.
Je wilt gezellig een etentje met vrienden thuis, hoe pak je dat beste aan? Lees hier 3 essentiële tips voor een relaxte avond.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres