Er gaat niets boven een ouderwetse houtskool BBQ, maar voordat het perfecte barbecue-avondje kan beginnen, moet je de BBQ natuurlijk wel eerst aanzetten. Hoe kun je het beste een houtskool BBQ aansteken? Dat doe je in deze 6 stappen.
Houtskool zit in handige zakken. Hiermee kun je makkelijk de barbecue vullen met de houtskool. Ook in de winkel hebben we rond de zomermaanden briketten voor een professionele BBQ in het assortiment een lage prijs.
Voordat je de BBQ kunt aansteken, leg je alle houtskool op een hoop. Zorg ervoor dat de stapel zo compact mogelijk is, dan brandt het beter. Pas nádat de barbecue is aangestoken, verspreid je de kolen.
Leg de hete kolen aan één kant van de barbecue. Die kant gebruik je om te grillen, de andere kant om het eten af te laten koelen.
Om een houtskool BBQ aan te steken heb je een beetje hulp nodig in vorm van aanmaakblokjes of aanstekervloeistof. De onaangestoken aanmaakblokjes (twee á drie stuks) leg je met een tang tussen de houtskool. Goed verspreid, zodat de barbecue gelijkmatig opwarmt. Aanstekervloeistof giet je over de houtskool heen. Niet te veel, om te voorkomen dat het gaat lekken, maar ook niet te weinig. De barbecue moet wel branden!
Met een lange lucifer steek je de kolen aan. In het geval van aanmaakblokjes steek je deze op meerdere plekken aan. Blijf uiteraard altijd voorzichtig met vuur. Als je aanstekervloeistof gebruikt, steek dan de barbecue binnen een paar minuten aan. Dat geeft de vloeistof genoeg tijd om goed in te trekken, zonder dat je riskeert dat het verdampt.
Geduld is een schone zaak. Zeker wanneer het om een houtskoolbarbecue gaat. Wacht dus even rustig af totdat de houtskool geleidelijk brandt.
Nu kun je de houtskool met een tang wat beter verspreiden. Gebruik eventueel ovenwanten om te voorkomen dat je je handen verbrandt. Het gereedschap dat je gebruikt maak je goed schoon zodat de hamburger niet naar houtskool smaakt. Nu hopen we op een prachtige zonnige zomer en hoef je alleen nog maar te kiezen welke lekkernijen je op de BBQ gaat leggen. Gelukkig hebben we bij ALDI keuze zat!
De BBQ staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Vergeet de dipjes niet! ALDI heeft de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.
Heerlijke BBQ spiesen om zelf te maken, wie wil dat nou niet? De traditionele barbecue gevuld met hamburgers, kipsaté en speklappen kennen we allemaal wel: bij ALDI doen we het net even anders!
Als je het aan ons vraagt is ieder seizoen een BBQ seizoen. Maar hoe verzorg je de barbecue, maak je de lekkerste gerechten klaar en word je een absolute pro in barbecuen? Lees onze tips.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres