Ligt er weer een berg wasgoed klaar? In hoeveel verschillende wassen moet je die berg nu eigenlijk opdelen? We kunnen ons voorstellen dat je liever zo min mogelijk wassen draait. Dat scheelt jou weer tijd én energie. Bovendien vindt het milieu dat ook fijner. Hoe je hierin goede keuzes kunt maken, lees je in dit artikel.
Hoera! Veel was in de wasmachine is beter voor je wasgoed, voor jou én voor de energierekening. In een volle wasmachine heb je namelijk meer wrijving. Door die extra wrijving wordt je was beter schoon. Dat is goed nieuws. Er is meer goed nieuws: van een volle wasmachine wordt niet alleen jouw was beter schoon, ook het milieu heeft er baat bij. Een volle wasmachine betekent namelijk dat de wasmachine minder vaak aan staat. Dat scheelt weer in de energie die nodig is voor de wasbeurt. Fijn voor je portemonnee én voor Moeder Natuur.
Hoe vol mag een was machine nu eigenlijk? Houd letterlijk deze vuistregel aan: laad de trommel zo vol zodat er een ruimte zo groot als een vuist overblijft.
Let op: dit geldt alleen voor katoenen was. Dus: de wassen die je draait voor spijkerbroeken, lakens en onderbroeken die gemaakt zijn van katoen, mag je allemaal helemaal volstoppen.
Niet alle was heeft baat bij een volle trommel. Synthetische stoffen gaan namelijk pillen wanneer er te veel wrijving ontstaat. Ook andere kwetsbare stoffen lopen het risico om sneller lelijk te worden wanneer je ze in een te volle trommel stopt. Voor synthetische en kwetsbare was geldt dan ook dat een halve trommel de was schoner maakt.
Jarenlang hebben we gedacht dat een minder volle wasmachine het beste is voor onze was, maar nu blijkt het tegenovergestelde waar. Dat is heel fijn, maar waarom eigenlijk? Al die T-shirts en spijkerbroeken in de machine wrijven tegen elkaar aan in een volle trommel, daardoor verdwijnen vlekken nog makkelijker. Als er minder wasgoed in de trommel zit, raakt het wasgoed elkaar minder aan. Daardoor kunnen vlekken langer blijven zitten.
De schoonste was krijg je natuurlijk in een schone wasmachine. Het is daarom belangrijk de wasmachine regelmatig schoon te maken. Zo weet je zeker dat alle was schoon uit de machine komt.
Ga je de wasmachine schoonmaken? Was dan bijvoorbeeld de lakens lekker heet (op 60 of 90 °C), zodat de wasmachine aan de binnenkant al een goede beurt heeft gehad.
Ieder kledingstuk heeft een label met daarop een wassymbool. Maar wat betekent ieder wassymbool nu eigenlijk?
Heerlijk, het liefst wil je altijd een frisse en schone handdoek. Hoe vaak kun je een handdoek het beste wassen?
Wol wassen is altijd een delicaat klusje. Van merino tot kasjmier, wollen truien zijn heerlijk! Gelukkig hebben wij de beste tips om wol te wassen.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres