Kijk jij ook wel eens naar die masterchef-achtige programma’s en ben je ook verbijsterd hoe ze toch van die geweldige kerstdesserts presenteren? Wil jij jouw dessert-presenteer-skills naar een hoger niveau brengen? Of wil je gewoon dat jouw bestaande succesrecept voor een toetje er iets beter uit ziet bij het kerstdiner? Dan ben je hier aan het goede adres. We gaan niet aan de slag met 1000 lastige ingrediënten en vormpjes, maar laten zien dat je op een simpele manier een dessert op tafel kunt zetten dat niet veel kost en dat er ook nog eens prachtig uitziet.
Een dessertbuffet met de kerst is niet heel moeilijk om te maken. Maar buiten de inhoud van het buffet, is de presentatie natuurlijk ook essentieel! Kies voor kersttakjes en ballen tussen de desserts door om het geheel meer kerstgevoel te geven. Kijk uit met kaarsjes, want daar kan jouw visite met hun mouwen in gaan hangen. Een mooie plant op tafel met versiering of een doorzichtige vaas met kerstballen en lichtjes is ook een gezellige aankleding. Culinaire zijstap: denk ook eens aan het presenteren van lekkere chocolade en koekjes bij de koffie op een borrelplank als kerstdessert!
Een echt toffe manier om een dessert te presenteren is in een glas, maar dan wel in een doorzichtig glas, dan kan je zien wat erin zit. Nog leuker is om het in een hoog of lang glas te doen, zoals een wijnglas, dat maakt het nog chiquer. Hoe pak je dat aan? Kies voor 3 verschillende lagen (fancy noemen ze dat een trifle) die je wilt presenteren in het glas. Bijvoorbeeld: maak een onderste laagje van fijngehakte stroopwafels, leg daar een mix van yoghurt, poedersuiker en mascarpone op en druip daar als laatste laagje honing overheen. Maar je mag natuurlijk ook voor andere varianten kiezen. Kies bijvoorbeeld een eerste laag met gehakte bokkenpootjes, een tweede laag met roomijs en als laatste laag stukjes banaan en aardbei. Genieten!
In de winkel hebben we flink uitgepakt met de feestdesserts dit jaar. Het is bijna onmogelijk kiezen, voor díe prijs wil je alles wel mee naar huis nemen… Maar een petit grand dessert is eigenlijk een slimme oplossing. Je krijgt van alle desserts een klein (petit) beetje, zodat uiteindelijk jouw dessert wel groots (grand) is. Slim he? Daarnaast ziet het er dus ook nog eens extra feestelijk uit, omdat het zo groot lijkt!
Dus kies een goede combi in de winkel: bijvoorbeeld chocolademouse, salted caramel ijs en mini sterren en presenteer deze allemaal per stuk of schep het op een mooi bord – ieder bord krijgt dus 3 verschillende kleine desserts- met een beetje poedersuiker of een kletskop als garnering. De producten zijn van zulke goede kwaliteit dat niemand merkt dat jij het kant en klaar gekocht hebt. Niet verklappen!
Een kerstboom met allemaal cadeautjes eronder ziet er zó leuk uit, maar hoe pak je dat goed aan? Groot of klein en wanneer dan? Lees onze tips voor een gezellige en betaalbare kerst.
Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!
Heb je geen idee wat je met de overgebleven oliebollen kunt doen na Oud & Nieuw? ALDI helpt je aan 4 lekkere ideeën!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres