1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 5 x biefstukrecepten: van Beef Wellington tot Loetje
5 x biefstukrecepten: van Beef Wellington tot Loetje

biefstuk

Van Beef Wellington tot biefstuk à la Loetje: 5 x biefstukrecepten

Perfect rosé gebakken met een glanzend bruin jasje, een rijke jus van roomboter en als het even kan wat frietjes erbij… Biefstuk is voor velen het ultieme culinaire genot en daarom staat het bij de meeste restaurants prominent op het menu. Een klassieke biefstuk met alleen boter, zout en peper is natuurlijk hartstikke lekker, maar er zijn nog heel veel andere smakelijke variaties om te proberen. Laat je in dit artikel inspireren door 5 lekkere biefstukrecepten, variërend van een snelle Beef Wellington tot de bekende Loetje biefstuk.

5 x Biefstukrecepten 

Er zijn oneindig veel verschillende biefstukrecepten, maar voor dit recept selecteerden we de populairste 5. Zo kan de Beef Wellington van biefstuk niet uitblijven, net als biefstuk met teriyakisaus en zelfgemaakte kruidenboter. Biefstuk op een broodje is minstens net zo lekker en een mooie manier om restjes op te maken. Als kers op de taart lees je hoe je de originele Loetje biefstuk zoals in het gelijknamige restaurant thuis kunt klaarmaken en dat is verschrikkelijk makkelijk.

  1. Beef Wellington

  2. Loetje biefstuk

  3. Biefstuk op een broodje

  4. Steak tartare of steak preparé

  5. Biefstuk teriyaki

1. Beef Wellington 

Tijdens kerst is het één van de meest populaire vleesgerechten: Beef Wellington. Het originele recept maak je van een hele ossenhaas verpakt in een paddenstoelenmengsel, rauwe ham, soms zelfs nog een laagje crêpe en tot slot altijd bladerdeeg. Het resultaat is een culinair spektakel, maar ook lastig om te maken. Gelukkig kun je het jezelf ook een stuk makkelijker maken door éénpersoonsporties te maken met een kleinere biefstuk. 

2. Loetje biefstuk 

Heb je het over een biefstukrestaurant, dan denk je waarschijnlijk aan Café Loetje. Het beroemde restaurant uit Amsterdam maakte furore met zijn ossenhaasbiefstuk. Er zijn inmiddels maar liefst 30 vestigingen, want de biefstuk à la Loetje is nog steeds ongekend populair. Wat de Loetje biefstuk zo beroemd maakt is de combinatie van zacht vlees van de ossenhaas gebakken in vloeibare margarine en geserveerd in een plas eigen jus. Zo simpel is het. Voor biefstuk Bali, een variant op Loetje’s menu, voeg je een lepel pittige sambal toe aan de jus.

loetje biefstuk

3. Op een broodje 

Heb je biefstuk over, rauw of gebakken? Maak dan een broodje biefstuk of steak sandwich. Bak de biefstuk zoals je ook voor het avondeten doet en snijd in dunne reepjes. Kruid het vlees met zout en peper, en beleg een pistoletje of stuk stokbrood met het vlees. Voeg vervolgens nog smaakmakers toe, zoals rucola, geroosterde paprika, kaas of champignons. Erg lekker met mosterdmayonaise, teriyakisaus of een dun laagje tomatensaus. 

4. Steak preparé 

Als je een keer iets anders wil, maak dan steak preparé. Steak preparé wordt gemaakt van rauw (supervers) biefstukvlees in fijne stukjes gehakt. Breng het geheel op smaak met ingrediënten als een rauw gesnipperd sjalotje, gehakte peterselie, fijngesneden augurk, kappertjes, tabasco of mayonaise. Serveer het gerecht als voor- of hoofdgerecht, of tijdens de lunch op een broodje. 

5. Biefstuk teriyaki 

Tot slot nog een hele makkelijke manier om biefstuk te bereiden. Biefstuk teriyaki kun je namelijk op verschillende manieren maken, maar meestal wordt het vlees in reepjes of blokjes gesneden. Breng het vlees na het bakken op smaak met teriyakisaus en verwerk het door salades, een wokgerecht met noodles of rijst. Ook lekker als voorgerecht met alleen het vlees in dunne plakjes en teriyakisaus ernaast om in te dippen. 

Op het boodschappenlijstje

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

biefstuk bakken

Meer zoals dit:

biefstuk airfryer

Biefstuk in de airfryer? Zo maak je het klaar in 3 simpele stappen

Biefstuk bakken in de airfryer? Dat kan! Lees in dit artikel hoe je biefstuk in de airfryer bakt.

Verder lezen
biefstuk snijden

Biefstuk snijden doe je zo

Biefstuk snijden doe je zo! Tegen de draad in of juist met de draad mee? Lees in dit artikel hoe je biefstuk snijdt.

Verder lezen
garing biefstuk

Biefstuk bakken: met deze truc controleer je makkelijk hoe gaar hij is

Een biefstuk bakken gaat snel en het eindresultaat is overheerlijk. Eet je hem liever medium of juist rare? Lees in dit artikel de truc om de garing van je biefstuk te controleren.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch