Is het al tijd om te barbecuen? Wat ons betreft is het antwoord altijd 'Ja!'. Met deze handige tips kom jij de lente, zomer, winter en herfst barbecue door zonder slag of stoot, en serveer je de beste barbecue gerechten aan vrienden en familie.
Vlees wordt malser en zachter als het vooraf wordt gemarineerd.
Basisrecept voor marinade:
Voor een perfect resultaat, de rookplanken vóór gebruik goed wassen.
Het vuur is bijna uit, de barbecueparty loopt op zijn eind. Doe dan de kids een groot plezier: verwen ze met wat marshmellows, die ze zelf aan een spiesje mogen roosteren. Zo maken ze de lekkerste lollies!
Deze handige BBQ tips garanderen een gezellige middag of avond. Zodra de zon de overhand krijgt, wordt er weer volop gebarbecued in het land. Overigens krijgt de winterbbq ook steeds meer fans. Ongeacht het seizoen, ALDI heeft een aantal handige BBQ tips waarmee de gezelligheid van samen eten wordt verhoogd. Of het nu met een groep vrienden of met het eigen gezin is. Barbecueën is de favoriete bezigheid voor veel Nederlanders. En daarmee is de eerste tip: zorg voor leuk gezelschap. Dat onze eerste tip, maar we hebben nog meer BBQ tips hoe je de BBQ makkelijk schoonmaakt en wat lekker is op de BBQ.
De BBQ tips van ALDI hebben niet alleen te maken met het creëren van sfeer en een smakelijke maaltijd, maar ook met onderhoud en schoonmaken. Allereerst, neem tijd voor het barbecueën. Zeker bij een houtskoolbarbecue duurt het even voordat de rook en de vlammen weg zijn en deze klaar voor gebruik is. Maak de bbq daarom ruim op tijd aan. Zorg daarbij dat de bbq recht staat. Wanneer deze scheef staat, brandt het vuur niet recht en wordt de warmte niet evenredig verdeeld. Bij een houtskool bbq is het handig om onderin, dus onder de kolen, een stuk aluminiumfolie te leggen. Dit weerkaatst de warmte en zorgt dus dat de kolen warmer blijven. Bovendien maakt het het schoonmaken een stuk makkelijker. Beleef zo meer plezier aan de BBQ met deze tips van ALDI.
ALDI heeft nog andere handige barbecue tips zoals het gebruik van een lekbakje. Lekkend vet kan in het vuur namelijk voor vlammen zorgen. Plaats het vlees in een aluminium grillschaal om te voorkomen dat het vlees zwart blakert door deze vlammen.
Het schoonmaken van de barbecue hoeft niet lang te duren met het gebruik van een borstel. Haal deze borstel tijdens het barbecueën al eens over het rooster zodat resten en vet al tussentijds verwijderd worden. Klaar met grillen? Zet de barbecue op vol vermogen en laat hem zichzelf schoonbranden. Resten op de roosters zijn zo makkelijker te verwijderen. Laat wat olie over de roosters en tangen lopen en verpak ze in keukenpapier voor het opbergen. Met deze barbecue tips wordt barbecueën een eitje voor iedereen!
Als laatste nog wat bbq tips voor heerlijk vlees. Laat het vlees eerst op temperatuur komen en leg geen ijskoud vlees direct op de bbq. Leg het vlees wel op afgedekt op een plek in de schaduw of buiten de zon. En marineer het vlees met kruiden en olie een paar uur van tevoren voor de smaak. Een lekkere marinade zorgt er bovendien voor dat het vlees malser en zachter wordt. Ook een rookplank draagt bij aan een bijzonder aroma. Het vlees wordt hiermee langzaam gegaard en krijgt een rokerige smaak. Met deze bbq tips is het vlees van de bbq nog lekkerder!
Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.
Heerlijke BBQ spiesen om zelf te maken, wie wil dat nou niet? De traditionele barbecue gevuld met hamburgers, kipsaté en speklappen kennen we allemaal wel: bij ALDI doen we het net even anders!
De BBQ staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Vergeet de dipjes niet! ALDI heeft de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres