Staat het barbecueseizoen weer voor de deur? Na maanden stof vergaren in de garage of schuur is het dan waarschijnlijk eerst tijd voor een grote barbecueschoonmaak. In dit artikel lees je hoe je de barbecue het beste schoonmaakt.
De BBQ schoonmaken kan een lastig klusje zijn, maar wel een belangrijke. Je wilt namelijk geen aangebrande etensresten van je vorige partijtje tussen je sateetjes zien. Met de volgende 6 tips lukt het je sowieso!
Pak alvast: een emmer met warm water, afwasmiddel en een goede borstel. Je kunt een speciale barbecueborstel gebruiken of met een gewone afwasborstel aan de slag. Leg dan alle losse onderdelen van de barbecue apart.
Wanneer je zeker weet dat alle kolen zijn opgebrand en de as is afgekoeld, verwijder je ze. Probeer zoveel mogelijk as weg te halen, dan wordt het tijdens de schoonmaak niet zo’n rommel.
Als jouw barbecue uit kleine, losse onderdelen bestaat, doe je er goed aan die even te laten weken in een sopje met warm water en afwasmiddel. Daarna krijg je al het vet er zó vanaf.
Maak als eerste het rooster van je BBQ schoon. Doe dit iedere keer direct nadat je de barbecue gebruikt, want dan is al het vet en de etensresten nog niet aangekoekt. Zorg er wel voor dat het rooster voldoende is afgekoeld zodat je je vingers niet verbrandt. Schrob het rooster goed schoon aan beide kanten. Vet druipt naar beneden, dus vergeet niet de onderkant goed schoon te maken. Heb je geen speciale borstel om het rooster schoon te maken? Verfrommel dan aluminiumfolie tot een prop.
Wist je dat een ui een goed hulpmiddel is om voedselresten los te maken? Halveer een ui en wrijf over het grillrooster. Werkt echt! Schrob daarna de resten van de ui er wel nog even af.
Maak ook de barbecue zelf schoon, met een zachte spons of een microvezel doekje. Vergeet niet de binnenkant én de buitenkant te doen. Je weet nooit waar het eten belandt tijdens een gezellige avond.
Wanneer alle onderdelen zijn opgedroogd zet je de barbecue weer in elkaar. Vet hem eventueel in met olie ter voorbereiding van je volgende BBQ.
Heb je een gietijzeren BBQ? Dan heb je misschien te maken met roest dat je graag van de BBQ wilt verwijderen. Zet de BBQ aan en laat hem een kwartiertje verwarmen. Daarna zet je hem weer uit en laat je de BBQ afkoelen. Gebruik een speciale metalen borstel om zoveel mogelijk roest van de BBQ af te schrapen (zonder water!). Maak de BBQ daarna schoon met keukenpapier. Vet de BBQ in met olie om roestvorming te voorkomen. Bijvoorbeeld met ALDI Olijfolie.
Een gasbarbecue maak je op dezelfde manier schoon als iedere andere barbecue, maar voordat je aan de slag gaat ontkoppel je de gasaansluiting. Dat is wel zo veilig.
De BBQ staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Vergeet de dipjes niet! ALDI heeft de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.
Heerlijke BBQ spiesen om zelf te maken, wie wil dat nou niet? De traditionele barbecue gevuld met hamburgers, kipsaté en speklappen kennen we allemaal wel: bij ALDI doen we het net even anders!
Als je het aan ons vraagt is ieder seizoen een BBQ seizoen. Maar hoe verzorg je de barbecue, maak je de lekkerste gerechten klaar en word je een absolute pro in barbecuen? Lees onze tips.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres