Aubergine is een heerlijke groente die in allerlei gerechten goed smaakt, van koude noedelsalade tot op een pikant belegd broodje. Op het moment dat je weet hoe je aubergine snijdt en klaarmaakt is het een perfect ingrediënt om in huis te hebben! Dit perfecte ingrediënt heeft een gebruiksaanwijzing, want hoe snijd je een aubergine eigenlijk? In dit artikel lees je het.
Een goede voorbereiding is het halve werk! Pak een snijplank, scherp mes, een vergiet en keukenpapier en was je handen.
Snijd veilig je groente door de aubergine vast te houden met de vingertoppen naar binnen geduwd. Zet het mes tegen je knokkels en snijd weg van je hand. Zo voorkom je dat je jezelf in de vingers snijdt.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Voordat je de aubergine gaat bereiden kun je hem nog een zoutbehandeling geven. Leg alle plakjes aubergine in een vergiet en bestrooi de partjes met keukenzout. Laat het zout 30 minuten intrekken zodat het vocht uit de aubergine trekt, hierdoor wordt de aubergine smaakvoller later in de bereiding. Na 30 minuten spoel je het zout van de aubergine af met koud water. Dep de aubergine droog met keukenpapier en nu kun je echt aan het werk.
De aubergine is nu gesneden en voorbereid en kun je er lekker mee aan de slag. Gelukkig zijn aubergines heel veelzijdig, dus je kunt er van alles mee: van bakken tot stoven en grillen.
Aubergine is een perfecte groente om te grillen, in de grillpan of op de barbecue. Ze zijn binnen een paar minuten in een hete grillpan zo klaar. Besprenkel ze vooraf wel even met olijfolie zodat ze niet aanbranden.
In de oven maak je een aubergine gemakkelijk klaar. Een aubergine is een smaakvolle toevoeging aan een bakplaat of in een ovenschotel, groot voordeel is dat ze heel snel gaar zijn, maar liefst binnen 10 minuten! Zorg dus dat je het goed timet met de andere ingrediënten.
De aubergine is nu gesneden en voorbereid en kun je er lekker mee aan de slag. Gelukkig zijn aubergines heel veelzijdig, dus je kunt er van alles mee: van bakken tot stoven en grillen.
Een verse aubergine blijft ongeveer een week goed. Bewaar aubergine buiten de koelkast, maar zorg er wel voor dat je hem opeet voordat hij bruine vlekken krijgt. Wil je aubergine in de vriezer bewaren? Zorg er dan voor dat je hem eerst bereidt en dan pas invriest. Een klein nadeel van aubergine is dat je het niet te lang voor het bereiden kunt snijden. Zorg er dus voor dat je de aubergine zo snel mogelijk na het snijden klaarmaakt! Of smeer met een kwast of besprenkel de plakken aubergine met citroensap, dan worden ze minder snel bruin.
Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.
Hoe kook je asperges? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je asperges kan schoonmaken, schillen, koken en bewaren.
Wil jij groente op de BBQ klaarmaken? Lees hier veel inspiratie en recepten over de lekkerste groenten voor op jouw BBQ.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres