Eind april begint het aspergeseizoen en kunnen we genieten van de lekkerste recepten met asperges. Hoe maak je verse, witte asperges nu ook alweer schoon? Hoe kook je asperges? En hoe bewaar je ze als je asperges over hebt? In dit artikel lees je in een paar makkelijke stappen hoe je asperges schilt, kookt en bewaart.
Witte asperges zijn het lekkerst als je ze goed schilt. De eerste stap is dus om de asperges zo te schillen dat er geen harde stukjes op de asperges achterblijven. Een dunschiller is een goede optie, maar een kaasschaaf kan je ook uit de brand helpen.
Ga je met een dunschiller of kaasschaaf aan de slag? Leg de asperges dan op een plat oppervlak, zoals een snijplank. Hiermee voorkom je dat de asperges breken. Schil altijd van de kop naar beneden. Om ervoor te zorgen dat de asperges goed geschild zijn, schil je de asperge twee keer geheel rondom. Snijd ná het schillen de harde onderkant van de asperges af, zo’n halve centimeter is genoeg.
Bewaar altijd de schillen en het kookvocht. Voeg de schillen aan het kookvocht toe - nadat je de asperges eruit hebt gehaald – laat zachtjes 20 minuten koken en schep de schillen eruit. Breng op smaak met een bouillonblokje en een scheut room en je hebt heerlijke aspergesoep.
Na het schillen is het tijd de witte asperges te koken, maar hoelang moeten asperges koken? In de volgende stappen zie je precies hoe je asperges moet koken.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Als je verse asperges in huis hebt, vraag je je vast af hoe lang je ze kan bewaren. Verse, ongekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Wikkel ze in een natte theedoek, zodat ze niet uitdrogen. Leg het pakketje in de groentelade, zo blijven ze ongeveer drie dagen goed. Heb je witte asperges over? Dan staat je de volgende dag een heerlijk maaltje te wachten! Gekookte asperges bewaar je in het kookvocht in een bakje. Maak er wel snel iets lekkers mee, want ze blijven maar één dag houdbaar.
Om de asperges ook nog na het aspergeseizoen te bewaren, kan je de witte asperges ook invriezen. Schil de ongekookte asperges volgens de stappen hierboven en bewaar ze tussen de vier en zes maanden in de vriezer. Laat ze in de koelkast ontdooien voordat je ze kookt en opeet. Na het koken van de asperges is het niet meer mogelijk om ze in te vriezen en kan je ze het beste de volgende dag opeten.
Heb je inspiratie nodig voor een lekker recept met witte asperges? Hieronder staan een aantal heerlijke gerechten met asperges.
Hoeveel asperges serveer je eigenlijk per persoon? Afhankelijk van de dikte varieert de hoeveelheid asperges per persoon tussen 250-300 gram.
Wil je thuis een feestelijke high tea maken? ALDI inspireert met meer dan 10 lekkere hapjes en recepten.
Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.
Hoe kun je het beste aardbeien bewaren? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je aardbeien kan bewaren, waardoor ze tot wel vijf dagen vers blijven.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres