Een groot hoog glas met een toef slagroom bovenop en condens druppels aan de zijkant. Er gaat weinig boven een goede milkshake. Zelf milkshakes maken is gelukkig hartstikke makkelijk en dit artikel leggen we je uit hoe. Van aardbeien milkshake en milkshake met banaan tot chocolade, mango en koffie-karamel.
Zelf een milkshake maken is echt niet moeilijk. In principe heb je maar twee basis- ingrediënten nodig (ijs en melk), die je aanvult met andere lekkere smaakmakers en toppings. Begin met het ijs (slagroomijs of ijs met een smaakje) en de melk (plantaardig of koemelk). Meng de twee ingrediënten in een blender tot een gladde milkshake en voeg eventueel vers fruit, siroop of saus naar smaak toe. Giet in een hoog glas en garneer eventueel met slagroom, koekjes en andere ingrediënten uit het decoratie assortiment. Toch liever een recept volgen? Hieronder delen we 5 verschillende milkshakes om zelf te maken. Elk recept is voldoende voor 1 milkshake. Verdubbel voor meer porties.
Meng voor een aardbeien milkshake 2 bollen strawberry cheesecake ijs met 50 ml (plantaardige) melk in een blender. Mix tot een gladde milkshake. Giet het mengsel in een groot glas en garneer met slagroom, plakjes verse aardbei, gekleurde sprinkles en een rietje. Ook lekker met gewoon aardbeienijs of een combinatie van vanille-ijs met 100 gram verse aardbeien.
Voor een bananen milkshake gebruik je of bananenijs, bijvoorbeeld bananensplitijs, of slagroomijs met stukjes rijpe banaan. Gebruik hiervoor 2 bollen ijs met een halve banaan. Zorg dat de banaan zo rijp mogelijk is, dan heeft hij de meeste smaak. Meng met 50 ml (plantaardige) melk in een blender tot een gladde massa. Giet de bananen milkshake in een groot glas en garneer met slagroom, plakjes banaan en eventueel een lepeltje hagelslag.
Gek op chocolade? Dan is deze chocolade milkshake echt iets voor jou. Meng 2 bollen triple chocolate ijs met 50 ml (plantaardige) melk in een blender tot een gladde massa. Giet in een milkshakeglas en garneer met een toef slagroom. Verbrokkel stukjes brownie of een ander chocoladekoekje en verdeel over de slagroom. Ook lekker met een scheutje afgekoelde espresso door de milkshake.
Voor een tropisch gevoel ga je voor deze mango-kokos milkshake. Gebruik 2 bollen vanille-ijs met 50 gram mangoblokjes of ga voor 2 bollen slagroom-mango roomijs. Meng met 50 ml kokosmelk een blender tot een gladde massa. Verdun indien nodig met een scheutje extra (kokos)melk. Garneer de mango-kokos milkshake met een toef slagroom, verkruimelde kokosmakroon en kleine blokjes mango.
Tot slot een echte guilty pleasure: een koffie-karamel milkshake. Kun jij ‘m weerstaan? Maak een espresso en laat volledig afkoelen. Meng 2 bollen salted karamel ijs met de espresso en 50 ml volle melk in een blender en mix tot een gladde massa. Giet de milkshake in een groot glas en breek een koffiewafel in grove stukken. Garneer met slagroom en de koffiewafelstukjes.
Ook in de zomer verkoopt ALDI kant-en-klare ijskoffie. Meng 50 ml ijskoffie met 2 bollen salted karamel ijs voor een nog snellere koffie-karamel milkshake.
Een (caramel) frappuccino is misschien wel de lekkerste zoete koffie bij mooi weer. Maar wat is het eigenlijk en hoe maak je het zelf?
Gek op cocktails, maar drink je liever geen of minder alcohol? Dit zijn 5 mocktails, gebaseerd op klassieke cocktails.
Niets zo lekker als een waterijsje in de zomer en weinig zo leuk als zelf waterijsjes maken. In dit artikel delen we 4 zomerse ideeën.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres