Zalm vind je in veel verschillende gedaantes. Zo worden de schappen gevuld met verse filets, plakken gerookte zalm en blikjes zalmmoten. Ook vind je er zalmsalade, gemaakt van gerookte zalm en de lekkerste smaakmakers. Zalmsalade is lekker op een boterham of toastje, maar kun je ook op andere manieren gebruiken. Lees hieronder meer over 4 verschillende gerechten met zalmsalade.
Zalmsalade is een geliefd onderdeel van een visschotel of borrelplank en is altijd lekker op een toastje. Lekker romig, zacht van structuur en vol van smaak. Je kunt zalmsalade ook op andere manieren gebruiken, bijvoorbeeld door een pasta, door een salade of als topping voor gepofte aardappelen. Zie het als een smaakmaker die een stuk veelzijdiger is dan je nu misschien nog denkt.
Door de pasta
Bij zalmtartaar
Door een salade
Gepofte aardappelen
Onze zalmsalade werd door De Telegraaf Goed Getest. Een mooie titel voor een misschien nog wel mooier product, want die zalmsalade is ontzettend lekker. Hij wordt gemaakt met gerookte zalm en draagt het ASC-logo. Dit keurmerk strijdt voor minder antibioticagebruik bij kweekvis, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. MSC is een vergelijkbaar keurmerk gericht op wilde vis.
Lees meer: Zalmsalade van ALDI
Pasta met zalm is een fijne combinatie en al helemaal met verse spinazie. Je kunt de pastasaus zelf maken met verse of gerookte zalm, roomkaas, slagroom of crème fraîche. Als je niet zoveel tijd hebt of liever voor makkelijk gaat, dan is kant-en-klare zalmsalade een uitkomst. Meng de zalmsalade door de gekookte pasta en voeg eventueel naar smaak nog een beetje spinazie, groene asperges, rucola of courgetteblokjes toe. Lekker met citroenrasp en -sap. Vind je de zalmsalade niet romig genoeg? Verwarm 'm dan eerst kort met een scheutje slagroom en meng vervolgens door de gekookte pasta.
Een geliefd voorgerecht met vis is zalmtartaar, gemaakt van kleine blokjes gerookte zalm. Meestal wordt de zalm op smaak gebracht met mayonaise, bosui en citroen, maar je kunt er ook voor kiezen om zalmsalade als smaakmaker te gebruiken. Lekker met blokjes avocado of komkommer en eventueel nog verse kruiden zoals dille of bieslook. Let wel op dat je niet te veel zout toevoegt, dat zit namelijk ook al in de zalmsalade.
Naar recept: Zalmster
Zalmsalade bevat weliswaar het woord salade, maar staat volkomen los van een salade op basis van sla. Ondanks dat kun je kant-en-klare zalmsalade goed gebruiken als onderdeel van een dergelijke salade – het geeft de salade nóg meer smaak en body. Combineer met een stevige slasoort zoals bladspinazie, en voeg daarnaast nog andere ingrediënten toe zoals gekookte aardappel of pasta, rauwe of geblancheerde groenten en een gekookt ei.
Aardappelen en vissalade zijn een match made in heaven en dat is niet anders bij gepofte aardappelen. De zachte gepofte binnenkant van de aardappel smaakt supergoed in combinatie met de frisromige zalmsalade. Pof een paar middelgrote aardappelen in de oven of op de barbecue. Snij of duw ze open en vul met een flinke lepel zalmsalade. Garneer met kleine blokjes augurk en fijngehakte dille. Lekker als hapje of als bijgerecht.
Lees meer: Aardappels en groenten poffen doe je zo
Op zoek naar makkelijke recepten met vis? Bekijk hier de lekkerste recepten met vis voor in de oven, op de barbecue, met rauwe vis en ook gebakken vis.
Op zoek naar gerechten met zalm? Van pokébowl tot hapjes en hoofdgerechten. We hebben 16 lekkere en toegankelijke ideeën mét recepten voor je klaargezet.
Eten zoals vlees, gehakt, vis en kip ontdooien? Lees in dit artikel hoe je snel en makkelijk eten kunt ontdooien.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres