MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Vegetarische hapjes voor op de borrelplank: 5 makkelijke recepten

Vegetarische hapjes voor bij de borrel zijn altijd een goed idee, of jij of jouw visite nu volledig vegetarisch eet of gewoon wat minder vlees en vis wil eten. In dit artikel hebben we onze 5 favoriete vegetarische hapjes voor een gevarieerde vegetarische borrelplank verzameld.

Vegetarische hapjes 

  1. Bladerdeeghapjes met kaas
  2. Bruschetta’s met tuinerwtjes-spread, bietjes en munt
  3. Warme kaasdip met bier
  4. Oranje nacho’s van zoete aardappel
  5. Makkelijke borrelbroodjes met kruidenboter en kaas

Vegetarische borrelplank kant-en-klaar 

Een vegetarische borrelplank hoeft natuurlijk niet moeilijk te zijn. Sterker nog: je kunt ook alleen maar kant-en-klare hapjes kopen. Denk aan hummus, pesto en andere dips. In stukjes gesneden frisse groenten zoals komkommers, cherrytomaten en paprika. Daarbij zijn olijven, zongedroogde tomaat en noten erg lekker. Zachte en harde kaasjes mogen natuurlijk niet ontbreken, eventueel met je favoriete jam. Stokbrood, toastjes en soepstengels om alles op te smeren of om mee te dippen kunnen als laatste natuurlijk niet ontbreken.

Hoeveel hapjes leg je op een borrelplank?  

Wil je zelf een vegetarische borrelplank samenstellen, maar vind je het lastig inschatten wat je precies moet halen? Je kunt altijd uitgaan van de volgende hoeveelheden: in ieder geval één of twee soorten dips met crackers, brood of toast. Daarbij leg je nog één of twee soorten snoepgroenten en één of twee soorten gemarineerde groenten zoals olijven en zongedroogde tomaat. Tot slot kun je nog kaas naar smaak toevoegen, voor een extra uitgebreide plank.

bladerdeeghapjes

1. Bladerdeeghapjes met kaas  

Bladerdeeghapjes zijn toch iedere keer weer een hit. Of je ze nu kant-en-klaar koopt of zelf maakt, iedereen vindt ze lekker. Wij maakten verschillende variaties: met pittige kaas, pesto & mozzarella en geitenkaas-walnoot. Alle drie even lekker en makkelijk te maken. Tip: maak ze een dag van tevoren en bewaar de hapjes luchtdicht in een trommel of bakje. Als je trouwens een dubbele portie maakt, kun je tijdens het koken ook nog een beetje snoepen.

2. Bruschetta’s met tuinerwtjes-spread, bietjes en munt  

Nog zo’n recept waar je altijd punten mee scoort: bruschetta’s met tuinerwtenspread. Makkelijk te maken en ook zo ideaal dat je het al twee dagen van tevoren kunt klaarmaken. Niet zo’n fan van bieten? Vervang deze dan door stukjes zongedroogde tomaat. En heb je geen tuinerwten, maar tuinbonen in huis? Ook die kun je gebruiken in dit recept.

3. Warme kaasdip met bier  

Voor de koudere dagen is een warme kaasdip het perfecte vegetarische borrelhapje. Je kunt hiervoor een hele camembert inkerven en in de oven verwarmen, maar ook zelf een dip maken met onder andere geraspte kaas, mosterd en bier. Pittig en vol van smaak, en zalig met zowel brood als knapperige groenten om mee te dippen.

slasoep

4. Nacho’s van zoete aardappel  

Dit recept is een stuk makkelijker en een gezondere variant van de welbekende nachochips. Je maakt namelijk nacho's van zoete aardappel! Een smakelijke manier om gezonder en vega te snacken. Met bonen, mais en kaas uit de oven, en natuurlijk vergezeld door huisgemaakte guacamole. Liever toch gewone nachochips? Vervang de zoete aardappel dan door de chips en volg het recept vanaf stap 4.

5. Makkelijke borrelbroodjes met kruidenboter en kaas   

Brood is altijd lekker bij een zomerse barbecue met vrienden, maar wat dacht je van deze variatie: naan van de barbecue met tandoori filetlapjes? Dankzij de frisse yoghurt is dit gerecht heerlijk zomers.

Meer zoals dit: