Turks brood is altijd fijn om in huis te hebben. Het is groot, rond en je kun het relatief lang bewaren. Daarnaast kun je er ontzettend veel verschillende gerechten mee maken. Maar hoe kun je Turks brood het beste opwarmen? En hoe zit het met Turks brood invriezen en snijden? In dit artikel delen we vier tips voor Turks brood, inclusief een aantal lekkere en bovenal verrassende recepten.
Turks brood opwarmen
Turks brood invriezen
Turks brood snijden
Recepten met oud Turks brood
Allereerst: hoe kun je het beste Turks brood opwarmen? Op de verpakking van voorgebakken Turks brood staat hoe je dat het beste kunt doen, maar dat geldt niet voor brood dat al gebakken is. Moet jouw Turkse brood nog gebakken worden? Bak het dan ongeveer acht minuten in een voorverwarmd oven op 220 graden. Besprenkel het brood eventueel voor het bakken met een klein beetje water, zo wordt het nog krokanter in de oven.
Heb je Turks brood in huis dat al gebakken is, of bijvoorbeeld een restje van de dag ervoor? Verwarm dan de oven voor op 160 graden en besprenkel het brood met een heel klein beetje water. Verwarm het brood vijf tot tien minuten tot de gewenste structuur. Hoe langer je het brood bakt, hoe krokanter het wordt. Wil je het brood verwerken in bijvoorbeeld een broodsalade zoals panzanella of er croutons van maken? Dan kun je het brood in twee gelijke plakken snijden en tien minuten op 180 graden roosteren. Tips nodig voor droog Turks brood? Kijk dan vooral naar punt vier.
Naar recept: Panzanellasalade met pesto
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Restjes over die je niet gaat gebruiken? Turks brood invriezen is dan een goede optie. Het maakt niet uit of het brood al is afgebakken, zolang je het maar goed verpakt in een plastic zak waar je zoveel mogelijk lucht uit haalt. Leg het brood liever eerder dan later in de vriezer en laat het bij gebruik in de koelkast of op het aanrecht ontdooien. Verwarm of rooster in de oven, afhankelijk van of het al gebakken is of nog niet.
Brood gebakken? Dan kun je nu het Turks brood snijden. Gebruik een scherp broodmes met kartels, zo plet je het brood zo min mogelijk. Ook krijg je daardoor minder kruimels dan bij een glad mes. Snij het brood in twee grote plakken en beleg direct, of verdeel het in reepjes, punten of stukken. Serveer je Turks brood bij de borrel met dips? Je kunt het ook heel makkelijk in stukken scheuren.
Lees ook: 4 manieren om Turks brood te beleggen
Turks brood kun je voor eindeloos veel gerechten gebruiken. Van belegde broodjes tot drager voor een lekkere borreldip, maar ook als pizza, door salades en zelfs als wentelteefjes. Vers brood is altijd goed, maar je kunt ook genoeg lekkers maken van restjes oud Turks brood. Denk aan croutons voor door de salade, broodsoldaatjes bij het ontbijt, een lekkere tosti tijdens de lunch en wentelteefjes of broodpudding. Onderstaande recepten maak je net zo lief met Turks brood, ook al staat in de ingrediëntenlijst ander brood beschreven.
Naar recept: Pizza van Turks brood met hummus en gegrilde aubergine
Naar recept: Broodsoldaatjes
Naar recept: Panzanella salade met pesto
Naar recept: Wentelteefjes met aardbeien en chocolade
Naar recept: Tosti met warme geitenkaas, bosvruchten en noten
Naar recept: Bread & butter pudding met frambozen
Naar recept: Cilbir: Turkse eieren met chiliboter en brood
Turks brood is lekker en veelzijdig. Gek op Turks brood met gehakt? Bekijk hier drie variaties.
Turks brood is ideaal om te beleggen of te vullen. Bekijk hier 5 vegetarische combinaties voor gevuld Turks brood.
Brood invriezen is dé tip tegen voedselverspilling. Bovendien heb je zo altijd vers brood in huis. Lees hier alles over brood invriezen en brood ontdooien.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres