Vers brood gehaald, maar kom je erachter dat het brood de komende dagen niet op zal gaan? Dat kan: vers brood invriezen is namelijk supermakkelijk en dé manier om brood langer vers te houden. In dit artikel lees je alles over brood invriezen en brood ontdooien, inclusief hoelang je brood in de vriezer kunt bewaren.
Vers brood is het allerlekkerst, maar ingevroren brood is bijna net zo goed. Het is dus zonde en bovendien onnodig als je vers brood (te) oud laat worden of zelfs weggooit. Omdat lucht de grootste veroorzaker is van oud brood, kun je het brood het beste in z'n geheel invriezen – of verpak het zo dat de sneetjes zo dicht mogelijk tegen elkaar zitten. Zorg daarnaast dat het brood luchtdicht verpakt is, bijvoorbeeld in de originele zak of een druk-en-sluit-zakje. Haal zo veel mogelijk lucht uit de zak en zorg dat de verpakking zo dicht mogelijk om het brood zit.
Naast zo min mogelijk lucht en de juiste verpakking is voldoende ruimte in de vriezer een belangrijke vereiste voor het invriezen. Dat kan soms een uitdaging zijn, zeker als je vaker maaltijden invriest of überhaupt een kleine vriezer hebt. Is dat het geval? Verdeel dan het brood over verschillende plasticzakjes en verdeel deze weer over de vriezer. Wedden dat er dan veel meer in past?
Eet je regelmatig brood, maar heb je weinig tijd in de ochtend? Verpak het brood in eetklare porties. Zo ligt de juiste hoeveelheid direct voor het grijpen.
Brood invriezen is heel makkelijk en brood ontdooien gelukkig net zo. Belangrijk is in elk geval dat het zo langzaam mogelijk gebeurt. Zo kun je ervoor kiezen het brood in de koelkast te ontdooien. Dit kun je de avond van tevoren al doen, als je graag ontbijt met brood. Wil je tijdens de lunch een boterham eten? Leg dan 's ochtends een paar sneetjes in de koelkast.
Brood ontdooien op kamertemperatuur gaat natuurlijk sneller dan in de koelkast. Afhankelijk van de hoeveelheid brood (hoe kleiner het brood of hoe minder sneetjes, hoe sneller het gaat) kan dat een kwartier tot twee uur duren. Wil je het brood graag roosteren? Dan kun je het ook bevroren in het broodrooster of de oven leggen. Zorg wel dat de temperatuur goed hoog staat, zodat het vocht in het brood de tijd krijgt om te ontdooien.
Voorkom uitdroging door brood in een plastic zak of onder een theedoek te laten ontdooien.
Trek gekregen in een broodje? Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten met brood. Van luxe belegde broodjes met uitgebreid beleg tot een simpele boterham die zo is gemaakt. Gebruik sneetjes brood of varieer met specialer brood, zoals stokbrood, ciabatta, kleine afbakbroodjes en bagels. Zit er een lekker broodje bij met vlees of vis, maar eet je liever vegetarisch of vegan? Kijk dan of je het vlees of de vis kunt weglaten of vervangen door een ander lekker ingrediënt.
Naar recept: Broodjes roasted pork met truffelmayo
Naar recept: Broodje BLT met gebakken ei
Naar recept: Toast met zelfgemaakte hummus en paddenstoelen
Naar recept: Broodje zalm met avocadospread
Naar recept: Belegd broodje met pikante hummus, aubergine en spinazie
Naar recept: Broodsoldaatjes met een 4,5-minuten ei
Naar recept: Belgisch Broodje preparé (americain) met biefstuk
Naar recept: Broodje makreelsalade met rucola
Naar recept: Volkoren avocado toast met ei
Naar recept: Cilbir: Turkse eieren met chiliboter en brood
Naar recept: Toast met gegrilde kipfilet, avocado en een gepocheerd eitje
Weinig zo vervelend als vers brood dat snel oud wordt. Met deze tips kun je jouw brood langer vers houden.
Wat zijn lekkere manieren om een Turks brood te beleggen? Van pizza tot gevuld, we lichten 4 manieren uitgebreid toe.
Gezond broodbeleg: lees in dit artikel onze favoriete combinaties voor op brood. Van vegetarisch tot eitwijkrijk en van mager tot vegan broodbeleg.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres