In Nederland verstaan we onder Turks brood de grote ronde broden, vaak versierd met sesamzaadjes. Ideaal voor bij de borrel met een lekkere dip, maar ook om te beleggen tijdens de lunch of bij het avondeten. Turks brood met gehakt is een fijne combinatie, want je kunt er alle kanten mee op – je kunt er zelfs een vegetarisch gerecht van maken. Zin gekregen in Turks brood met gehakt? Bekijk in dit artikel drie variaties.
Je kunt Turks brood met gehakt op verschillende manieren bereiden. Zo kun je de gehaktvulling los bakken van het brood of het brood er juist mee vullen en dan pas verwarmen. Denk aan een variant op Turkse pides met gehakt, paprika en ei, maar ook een gevuld Turks brood met vegetarisch gehakt, spinazie en feta. Tot slot vind je onderaan het artikel een variant op de Turkse pizza, met brood als bodem en een frisse salade voor erbij.
Turkse pides met gehakt en brood
Turks brood met gehakt, spinazie en feta (vegetarisch)
Turks brood pizza met gehakt
In dit recept voor Turkse pides gebruik je pizzadeeg, wat je heel goed kunt vervangen door Turks brood. Dat scheelt tijd en moeite, maar maakt ook dat het gerecht beter vult. Daarbij kun je in één keer een veel grotere portie maken, omdat een Turks brood uit een boven- en onderkant bestaat. Verdubbel voor een Turks brood de hoeveelheden uit het recept. Sla stap vier in het recept over, samen met het bestrijken en inprikken van het deeg uit stap vijf. Halveer daarvoor in de plaats het Turks brood en volg de rest van het recept zodat je er ronde pides ontstaan. Serveer het Turks brood met gehakt warm of op kamertemperatuur.
Naar recept: Turkse pides met gehakt, paprika en ui
Een andere smakelijke variatie van Turks brood met gehakt is die met spinazie en feta. Het is nog makkelijker te maken dan de pides, je hebt er niet eens een recept voor nodig. Gebruik vegetarisch gehakt of rundergehakt naar smaak. Fruit een ui in ringen in een scheutje olijfolie en bak het gehakt mee. Breng op smaak met peper, zout, gemalen komijn en gedroogde oregano.
Bak in een andere pan een zak bladspinazie tot de blaadjes zijn geslonken en laat uitlekken in een vergiet. Meng het gehakt met de spinazie, een los geklutst ei en verbrokkelde feta. Halveer het Turks brood, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en beleg de onderkant met het mengsel. Bak zowel de onderkant als de bovenkant tot het brood krokant is en het ei gestold. Leg de twee helften op elkaar en snij in stukken of punten. Serveer direct.
Tot slot is een pizza van Turks brood met gehakt ook een leuk idee. De naam pizza refereert aan de vorm van het brood en je kunt er allerhande toppings voor gebruiken. Ga voor een Midden-Oosterse variant voor onderstaand recept. Bak daarnaast nog extra vegetarisch of rundergehakt goudbruin en verdeel over de hummuslaag. Ook lekker: maak een basis van gebakken gehakt met tomatenpuree en gemalen komijn. Besmeer hiermee het Turks brood en top het geheel af met een frisse salade van komkommer, tomaat, feta en rode ui. Serveer eventueel met een beetje hot sauce.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Turks brood is ideaal om te beleggen of te vullen. Bekijk hier 5 vegetarische combinaties voor gevuld Turks brood.
Zelf een breekbrood maken? Deze overheerlijke borrelbroden zijn een echt feestnummer bij elke borrel. Met deze 3 varianten steel jij echt de show!
Wat zijn lekkere manieren om een Turks brood te beleggen? Van pizza tot gevuld, we lichten 4 manieren uitgebreid toe.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres