Kerst is de tijd van gezelligheid, tradities en heerlijk eten. Een lekkere soep is een echte klassieker om je kerstdiner mee te beginnen. Deze 9 soorten soepen zijn perfect om te serveren als voorgerecht. Je maakt gegarandeerd indruk op je gasten!
Een soep als voorgerecht is een lekker begin van je kerstdiner. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten dat er altijd wel een recept is dat iedereen lekker vindt. Een soep is een fijn, warm begin van je maaltijd en je kunt zelf kiezen voor een lichtere of juist zwaardere soep. Door te variëren met de garnering kun je je soep bovendien heel feestelijk maken.
Tomatensoep is altijd goed. Dus ook zeker voor het kerstdiner. Bovendien valt deze soep altijd in de smaak én kun je hem feestelijk maken met een originele topping. Kies voor een frissere tomatensoep als je je diner rustig wilt beginnen met een licht gerecht. Of ga voor een romige tomatensoep met een topping zoals garnalen, voor een chic begin van je avond.
Naar recept: Geroosterde tomatensoep met bruscetta en rucola salade
Naar recept: Romige tomatensoep met garnalen
Geen tijd om te koken? Koop dan een kant-en-klare soep en voeg daar wat kookroom en basilicum aan toe. Niemand die doorheeft dat dit niet jouw eigen soep is.
Bij groentesoep denk je misschien aan bouillon die je maakt als je ziek bent. Maar een gebonden soep op basis van groente is ook heel geschikt als voorgerecht voor je kerstdiner. Je kunt vrijwel elke groentesoort gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een romige soep van bloemkool of kies voor een frisse groene doperwtensoep met kokos en limoen voor een exotisch kerstdiner. Wil je liever wat meer kerstkleuren? Maak dan eens een bietensoep. Die kun je zowel koud als warm serveren.
Naar recept: Gezonde bloemkoolsoep met pesto, zongedroogde tomaatjes en volkorenbrood
Naar recept: Aardappel-preisoep met Hollandse garnalen en kerriecroutons
Naar recept: Doperwtensoep met kokos en limoen
Naar recept: Bietensoep
Koude soep, zoals gazpacho, kan ook heerlijk zijn als feestelijk voorgerecht. Serveer het bijvoorbeeld in kleine glaasjes of in een klein kopje als amuse. Als je begint met een koud soepje, begin je bovendien op een hele rustige manier aan je diner. Het is niet meteen te heftig voor je maag. Ook fijn: je hoeft als chef ook niet meteen al te veel te doen. Een koude soep kun je namelijk makkelijk eerder voorbereiden en je hoeft hem niet eens op te warmen voor het serveren. Zo kun je ook rustig zelf aan tafel aanschuiven en kletsen met je gasten.
Vissoep is een heel feestelijk begin van je kerstdiner. Van oorsprong was het ook gebruikelijk om vis te serveren tijdens kerst. Daarnaast is een vissoep serveren als kerst voorafje niet alleen een lekkere, maar ook een slimme keuze. Vissoep combineert namelijk goed met een lichte, witte wijn of zelfs een glas bubbels. Dat is zeker als je een uitgebreid kerstdiner hebt, lekker om licht te beginnen.
Naar recept: Makkelijke mosselsoep
Een simpel voorgerecht voor kerst staat zo op tafel en heeft maar weinig ingrediënten nodig. Bekijk hier de 19 lekkerste & simpelste koude en warme voorgerechten voor kerst.
Wil jij een soep maken die je zo op tafel zet? Hier kun je de makkelijkste, snelste en lekkerste recepten vinden voor een klein prijsje.
Alles wat je altijd al hebben willen weten over gazpacho, de koude soep uit Spanje. Inclusief een recept voor een groene en een rode gazpacho.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres