Ben je gek op satésaus en wil je het een keer zelf maken? In dit artikel delen we 3 verschillende manieren om zelf satésaus te maken. Van supersimpel tot nog steeds heel makkelijk. Ideaal als je een specifieke smaak hebt of het gewoonweg leuk vindt om het een keer zelf te maken.
Zelf satésaus maken is hartstikke makkelijk en kan met een mix die je alleen hoeft aan te lengen, maar ook met kant-en-klare pindakaas of zelfs zelfgemaakte pindakaas. Als je een mix gebruikt, hoef je alleen maar water te gebruiken en eventueel aan te vullen met een scheutje sojasaus, limoensap of fijngehakte rode peper. Wil je zelf satésaus maken op basis van pindakaas? Hieronder vind je 3 verschillende manieren.
Pittige satésaus met rode peper
Romige satésaus met kokosmelk
Met zelfgemaakte pindakaas
Garneer de satésaus met gefrituurde uitjes voor een extra crunch!
½-1 rode peper (met pitjes voor meer pit)
1 teen knoflook
150 gram pindakaas met stukjes pinda
1 limoen, sap en rasp
1 el sojasaus
1 tl rietsuiker
Hak de peper en knoflook met een mes of in een keukenmachine fijn. Meng met de resterende ingrediënten tot een saus. Voeg water toe tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Verwarm de pittige satésaus in een klein pannetje op laag vuur. Roer continu, zodat het niet aankoekt. Proef en breng eventueel extra op smaak met sojasaus, limoensap of een beetje suiker.
150 gram pindakaas
50 gram kokosmelk
1 tl limoensap
1 tl rietsuiker
1/8 tl zout
Meng de ingrediënten met elkaar in een klein pannetje. Voeg eventueel een beetje extra water toe tot het de gewenste consistentie heeft. Verwarm op laag vuur en roer continu zodat de saus niet aankoekt. Proef en breng de romige satésaus eventueel extra op smaak met limoensap, suiker of zout. Is de saus niet romig genoeg? Voeg dan een extra scheutje kokosmelk toe.
150 g gepelde, ongezouten pinda’s
1/8 tl zout
1 el ketjap
1/2 limoen, sap en rasp
50 ml kokosmelk
Rooster de pinda’s (indien ongeroosterd) in een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur tot ze beginnen te verkleuren. Doe de warme pinda’s met het zout in een keukenmachine of blender en mix net zo lang tot ze een puree en uiteindelijk pindakaas worden. Dit kan wel een kwartier duren, dus heb geduld. Schraap zo nu en dan de zijkanten van de bak schoon met een siliconen spatel.
Meng de pindakaas met de resterende ingrediënten tot een gladde saus. Voeg water toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Doe de satésaus in een klein pannetje en verwarm op laag vuur. Roer continu, zodat de bodem niet aankoekt. Proef en breng indien nodig extra op smaak met ketjap, limoensap of kokosmelk.
Heerlijke BBQ spiesen om zelf te maken, wie wil dat nou niet? De traditionele barbecue gevuld met hamburgers, kipsaté en speklappen kennen we allemaal wel: bij ALDI doen we het net even anders!
Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.
Ook zo gek op toetjes met aardbeien? In dit artikel vind je een heerlijk overzicht van allemaal toetjes met aardbeien, met recepten!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres