Preirecepten zijn favoriet in bijna heel Nederland. Van de perfecte quiche met prei tot een zalige ovenschotel, je kunt er alle kanten mee op. In dit artikel delen we de lekkerste preirecepten voor de zomer en laten we je zien hoe je prei het beste kunt snijden.
Prei wordt vaak ten onrechte over het hoofd gezien, want er zijn weinig groenten zo divers als deze groene stengels. Zo kun je prei als basis gebruiken voor soepen, sauzen en stoofjes, maar ook in de hoofdrol gebruiken. Fruiten, sauteren, roosteren en blakeren: het kan allemaal met de prei. Je kunt ze zelfs in hun geheel op de barbecue leggen. De groente groeit onder en boven de grond: het witte gedeelte zit verstopt in de aarde en bevat ook de wortels. Het groene gedeelte piept boven de aarde uit en is dan ook iets hartiger van smaak. Dit donkergroene gedeelte bevat de meeste vitamines en mineralen, dus gooi er niet te veel van weg.
Het zoete van een prei zorgt dat hij het perfecte ingrediënt voor een stamppot is. Heerlijk in zowel de winter als de zomer. Met dit recept serveer je de romige preistamppot samen met een krokante kipschnitzel. Ook lekker met een stukje witvis of gerookte kipfilet.
Nog zo’n favoriet: prei in soep! Maak deze zalige aardappel-preisoep met Hollandse garnalen en kerriecroutons als voorgerecht, amuse of als licht hoofdgerecht. Tip: maak een extra grote portie en vries deze in kleine bakjes in. Zo heb je altijd een kom soep zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen.
Hartig en zoet is een waanzinnige smaakcombinatie. In dit recept voor gepofte aardappel met prei en brie komen de twee smaken samen als een culinair huwelijk. Een origineel vegetarisch bijgerecht dat het ook goed doet tijdens feestjes en picknicks. Je kunt de aardappels tot twee dagen van tevoren poffen en afgedekt bewaren in de koelkast.
Tot slot een klassiek recept met prei voor een Franse preiquiche met geitenkaas. Altijd goed en geliefd bij jong en oud. Bewaar eventuele restjes quiche tot drie dagen na het bakken of vries in éénpersoons porties in. Ook lekker om mee te nemen naar je werk.
Het mag dan wel een lentepasta worden genoemd, maar als je de witte asperges voor hun groene broertjes vervangt kun je dit recept ook zeker in de zomer maken. Een gerecht dat zowel warm als op kamertemperatuur goed smaakt. Liever vega? Laat de gedroogde ham dan gerust weg. Ook lekker met gerookte zalm!
Een prei snijden is zo moeilijk nog niet, je moet alleen wel weten hoe je dat handig doet. In onderstaande video laten we je zien hoe je een prij het beste kunt snijden.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Houd jij ook zo van de Hollandse keuken? Een uitgebreid overzicht mét recepten van toffe en bijzondere Hollandse gerechten.
Ovenschotels zijn de oplossing voor een makkelijke avondmaaltijd. Lees hier 5 heerlijke opties die je zo in de oven schuift.
Bloemkoolrecepten in overvloed, maar in dit artikel verzamelen we de allerlekkerste recepten met bloemkool. Van frisse salade tot bloemkoolsteak.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres